Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο της Δήμητρα Καμαρινού «Γυμνές αλήθειες γυναικών. Η αθέατη Ιστορία»

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο της Δήμητ...

Σε εκδήλωση της Κοινο_Τοπίας που θα γίνει την Τετάρτη 8/3/2023 στις 18.00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία (https://www.koinotopia.gr), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας παρουσιάζει σε εκδήλωση το βιβλίο της Δήμητρας Καμαρινού Διδάκτορος Πανεπιστημίου Πατρών, φιλολόγου-αρχαιολόγου, συγγραφέως με τίτλο «Γυμνές αλήθειες γυναικών. Η αθέατη Ιστορία».

Ομιλήτριες θα είναι η Άννα Φτερνιάτη, Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών και η Ευφροσύνη Κωσταρά, φιλόλογος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτ. Ελλάδας.

Ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου θα γίνει από την Άννα Φτερνιάτη και τη Σοφία Μορώνη, φιλόλογο, θεατρολόγο. Η βραδιά θα κλείσει με απόδοση ασμάτων σχετικά με την ημέρα από τη χορωδία της Κοινο_Τοπίας με μαέστρο τη Λίνα Γερονίκου.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στις 6 το απόγευμα στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, στην οδό Καραϊσκάκη 153 ισόγειο, μεταξύ Πατρέως και Γεροκωστοπούλου, με ελεύθερη είσοδο, αλλά με κράτηση θέσης, η οποία εξασφαλίζεται στο 2610.622250 ωράριο γραμματείας Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ, για δε τις άλλες ώρες στο 2610.277171 καθώς και στο [email protected]. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Ο Γιάννης Σώκος, δημοσιογράφος-συγγραφέας, επίτιμος Γενικός Γραμματέας Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου έγραψε για το βιβλίο. «Το πιο αντικειμενικό βιβλίο που έχω διαβάσει. Η θέση της γυναίκας στην Τουρκοκρατία και στις μέρες μας, ιδωμένη δίκαια και αμερόληπτα. Ούτε με τη ματιά των νικητών, ούτε με τη ματιά των χαμένων. Αποκλειστικά και μόνο με τη ματιά των γυναικών. Κρατώντας ευλαβικά ίσες αποστάσεις από Οθωμανίδες και Ελληνίδες, η συγγραφέας κατά βάθος ενώνει τη φωνή της με όλες εκείνες που βρήκαν το θάρρος και αποκάλυψαν πρόσφατα τα προσωπικά βιώματα κακοποίησης και βιασμού. Χάρηκα την τόλμη της να φωτίσει μια σκοτεινή πλευρά της Ιστορίας, απόλαυσα τον ζωντανό θεατρικό διάλογο και δε διστάζω να πω ότι “Οι γυμνές αλήθειες γυναικών” πρέπει να διαβαστούν από κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο».

Η Δρ. Δήμητρα Καμαρινού έχει γεννηθεί στο Ναύπλιο. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Λυκείου Παν/μίου Πατρών, πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διδάκτωρ του Παν/μίου Πατρών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία και μεταδιδακτορική έρευνα στη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών ως υπότροφος του ΙΚΥ. Από το 1997 ως το 2011 εργάστηκε ως υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στη Β/θμια Εκπαίδευση Κορινθίας. Έχει αξιόλογο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, ώστε έχει τιμηθεί με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στην Αρχαιολογία (2006) και με βραβείο του Διεθνούς Λογοτεχνικού διαγωνισμού «Τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Η ιστορία μιας κλοπής ή η κλοπή της ιστορίας» (2011). Βιβλία: «Καρέ Ιστορίας. Αγώνες των Ελλήνων 1821-1923», «Ορεινή Κορινθία», «Η μέθοδος Project στην πράξη», «Πλόες και πολιτισμοί της Οδύσσειας», «Βιωματική μάθηση στο σχολείο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture