Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στο Φεστιβάλ Βερολίνου έκανε πρεμιέρα η ταινία "Golda" με την Έλεν Μίρεν στο ρόλο της πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ

Στο Φεστιβάλ Βερολίνου έκανε πρεμιέρα η ...

«Κατά έναν περίεργο τρόπο, ήταν λίγο σαν να υποδύομαι την Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας λόγω της απόλυτης αφοσίωσης στη χώρα της» είπε η 77χρονη Αγγλίδα ηθοποιός

Η πολυβραβευμένη Aγγλίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν που υποδύεται την πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ, Γκόλντα Μέιρ στην ταινία «Golda», διακρίνει κοινά στοιχεία με την ερμηνεία της στην τηλεοπτική σειρά «Elizabeth I» του Τομ Χούπερ (2005) όπου υποδύθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας.

«Κατά έναν περίεργο τρόπο, ήταν λίγο σαν να υποδύομαι την Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας, λόγω της απόλυτης αφοσίωσης στη χώρα της» είπε η 77χρονη αγγλίδα ηθοποιός, η οποία βραβεύθηκε με Όσκαρ και BAFTA για την ερμηνεία της ως Ελισάβετ Β’ στην ταινία «Η Βασίλισσα» του Στίβεν Φρίαρς το 2006.

Η ταινία «Golda» που έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου που είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, εστιάζει στην περίοδο κατά την οποία η Γκόλντα Μέιρ ηγήθηκε του Ισραήλ στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, όταν η χώρα της δέχθηκε επίθεση από έναν συνασπισμό αραβικών χωρών - με επικεφαλής την Αίγυπτο και τη Συρία - τον Οκτώβριο του 1973.

«Δεν είναι βιογραφική ταινία, δεν αφορά ολόκληρη τη ζωή της, αλλά ένα μικρό μέρος της, αυτό με τις περισσότερες προκλήσεις», είπε η Μίρεν.

Η Γκόλντα Μέιρ είχε γεννηθεί στις 3 Μαΐου 1898, στο Κίεβο στην Ουκρανία και απεβίωσε στις 8 Δεκεμβρίου 1978, στην Ιερουσαλήμ. Διετέλεσε Πρωθυπουργός του Ισραήλ από το 1969 έως & το 1974,

Η Έλεν Μίρεν που πλέον διαθέτει και το δικό της αστέρι στην περίφημη Hollywood Walk of Fame από το 2013, έχει τιμηθεί και με το βραβείο BAFTA Fellowship για τη συνολική της προσφορά στην τέχνη το 2014 ενώ πέρυσι την τίμησαν οι συνάδελφοι της ηθοποιοί με το βραβείο Screen Actors Guild Life Achievement Award.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight