Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Όταν η σπουδαία Έλεν Μίρεν είχε υποδυθεί πριν 16 χρόνια τη βασίλισσα Ελισάβετ κερδίζοντας Όσκαρ

Όταν η σπουδαία Έλεν Μίρεν είχε υποδυθεί...

Με ανάρτησή της στο Instagram, η 77χρονη Αγγλίδα ηθοποιός ανέφερε «είμαι περήφανη που είμαι Ελισαβετιανή, θρηνούμε μια γυναίκα, που με ή χωρίς το στέμμα, ήταν η επιτομή της αρχοντιάς"

Η σπουδαία Αγγλίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν - Helen Mirren που έχει και τον τίτλο της Dame, αποχαιρέτησε με τον δικό της τρόπο την μακροβιότερη μονάρχη του κόσμου, την βασίλισσα Ελισάβετ που έσβησε στα 96 της χρόνια στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας όπου συνήθιζε να περνάει τα καλοκαίρια της, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Με μία ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Instagram και μία ασπρόμαυρη φωτογραφία της Ελισάβετ, η 77χρονη Αγγλίδα ηθοποιός ανέφερε στο μήνυμά της: «Είμαι περήφανη που είμαι Ελισαβετιανή. Θρηνούμε μια γυναίκα, που, με ή χωρίς το στέμμα, ήταν η επιτομή της αρχοντιάς και της ευγένειας - nobility».

Η Έλεν Μίρεν είχε υποδυθεί έξοχα και απολύτως πειστικά την Ελισάβετ, κερδίζοντας μάλιστα δικαίως το βραβείο Όσκαρ καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου, στην ταινία «Η Βασίλισσα – The Queen» το 2006, σε σκηνοθεσία του Στίβεν Φρίαρς και σενάριο του Peter Morgan. Tο φιλμ που είχε κάνει και εμπορική επιτυχία φτάνοντας σε εισπράξεις τα 124 εκατ. δολάρια παρουσίαζε τα γεγονότα που ακολούθησαν τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας της Ουαλίας Νταιάνα - Diana, το 1997. Η βασιλική οικογένεια ήταν σοκαρισμένη από το δυστύχημα στο τούνελ του Παρισιού και η αρχική πρόθεση και της οικογένειας της Νταιάνα, των Σπένσερ, ήταν το όλο συμβάν να αντιμετωπιστεί ως ένα ιδιωτικό θέμα και αντίστοιχα να γίνει μία ιδιωτική κηδεία. Στο όλο θέμα ενεπλάκη & ο τότε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Tony Blair υποστηρίζοντας τη γενική θέληση για ένα πάνδημο πένθος για την «πριγκίπισσα του λαού».

Η όλη κατάσταση περιπλέχθηκε περισσότερο λόγω και του πρωτοκόλλου και της στάσης των Μέσων ενημέρωσης αλλά και της αυθόρμητης αντίδρασης του κόσμου που πλημμύρισε τότε με λουλούδια και μηνύματα το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Τότε λοιπόν η Βασίλισσα Ελισάβετ που είχε μείνει αμέτοχη σε σημείο να έχουν αρχίσει επικριτικά σχόλια, αποφάσισε να αποτίνει φόρο τιμής με live τηλεοπτικό της μήνυμα στο σημαντικό ρόλο και επιρροή της Diana στο έθνος και την κοινωνία καταπραΰνοντας το κοινό αίσθημα και τη θλίψη του κόσμου ενώ λίγο πιο πριν είχε περπατήσει συγκλονισμένη στο σημείο έξω από το παλάτι όπου ήταν ο κόσμος και είχε αφήσει χιλιάδες μηνύματα και λουλούδια. Η βασιλική οικογένεια παρέστη στην κηδεία της Diana που έγινε δημοσίως και με τις πρέπουσες τιμές στο Westminster Abbey.

*Η ταινία «Τhe Queen» που στην Πάτρα είχε προβληθεί στο Ιντεάλ από την Κινηματογραφική Λέσχη επαινέθηκε για την ερμηνεία της Mirren, η οποία εκτός από το Όσκαρ, κέρδισε το Volpi Cup καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, το βραβείο BAFTA και τη Χρυσή Σφαίρα για δράμα. Επίσης η Mirren έλαβε και τα συγχαρητήρια της ίδιας της βασίλισσας και μάλιστα προσκλήθηκε και σε επίσημο δείπνο στο Buckingham.

Τέλος να αναφέρουμε πως είναι συγκινητικά πραγματικά τα πρωτοσέλιδα των Βρετανικών εφημερίδων όπως της Daily Mail που έγραψε για τον θάνατο της Elizabeth II, "ράγισαν οι καρδιές μας".

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight