Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πλώρη για το 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου βάζει η Πατρινή ηθοποιός και σκηνοθέτις Σοφία Γεωργοβασίλη

Πλώρη για το 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου βάζε...

Θα παρουσιαστεί στο διαγωνιστικό μέρος του τμήματος Generation 14plus η μικρού μήκους ταινία της, «Μemoir of a Veering Storm»

Το «Μemoir of a Veering Storm» είναι η 3η μικρού μήκους ταινία της Πατρινής στην καταγωγή, ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Σοφίας Γεωργοβασίλη, η οποία είχε παίξει και στο φιλμ «Μήλα» σε σκηνοθεσία του Χρήστου Νίκου που είχε παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ της Βενετίας και στο φιλμ του Βαρδή Μαρινάκη «Μαύρο λιβάδι».

Η ταινία της «Μemoir of a Veering Storm» όπως διαβάσαμε στο flix.gr, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη φετινή κινηματογραφική Berlinale.

Η ταινία περιγράφει μια ιστορία ενηλικίωσης που διαδραματίζεται σ' ένα σχολικό 8ωρο. Η Άννα πηγαίνει στο σχολείο με τη συνοδεία της μητέρας της, λίγο πριν ξεσπάσει ένας κυκλώνας πάνω στην πόλη. Το σκάει από το μάθημα και με τη βοήθεια του φίλου της επισκέπτονται ένα νοσοκομείο. Εκεί, θα έρθει απότομα αντιμέτωπη με την ενηλικίωσή της.

Η νέα μικρού μήκους ταινία της ταλαντούχας Σοφίας Γεωργοβασίλη, το «Memoir of a Veering Storm», έρχεται τέσσερα χρόνια μετά την «Προετοιμασία» και δύο μετά το «Cedar Wolf» και θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό μέρος του τμήματος Generation 14plus του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Με ένα σημείωμά της η Σοφία Γεωργοβασίλη δίνει στο flix.gr το στίγμα της ετοιμασίας της ταινίας αλλά και μια αφιέρωση.

«Tις μέρες που γυρίζαμε την ταινία, τύχαμε σ' έναν κυκλώνα που μας έκανε ν' αγωνιούμε για το γύρισμα μιας και δεν είχαμε άλλη ευκαιρία να το κάνουμε. Ήταν ή τότε ή ποτέ. Σε συνδυασμό με τον covid και το θέμα της ταινίας, ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει στο σινεμά μέχρι στιγμής. Τελικά τα κατάφερα με τη βοήθεια των αγαπημένων συνεργατών μου. Η ταινία είναι αφιερωμένη σε όλους τους κυκλώνες που βιώνουμε σε κάθε δύσκολη επιλογή που κάνουμε σ' αυτή τη ζωή».

Το 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου θα διεξαχθεί από τις 10 ως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Στα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου με πρωταγωνιστές τον Άρη Σερβετάλη και τη Σοφία Γεωργοβασίλη, στο πρωτότυπο και επίκαιρο σενάριο είχε συνεργαστεί και ο Πατρινός Σταύρος Ράπτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture