Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: «Ικανοποίηση για την Κάτω Πόλη, αυτοψία στην Άνω Πόλη»

σπιράλ: «Ικανοποίηση για την Κάτω Πόλη, ...

Αγωνία για τις αναπλάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της Πάτρας

Το σπιράλ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Η ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, που αφορά την Κάτω Πόλη είναι ένα εμβληματικό έργο για την πόλη που ευχόμαστε να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις και προβλήματα.

Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» και επιτέλους ξεκινά, μετά την υπογραφή του μεταξύ του Δήμου Πατρέων και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας.

Το σπιράλ χαιρετίζει κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει σε μία αισθητικά και λειτουργικά καλύτερη Πάτρα, μια πόλη φιλική -για τον δημότη και τον επισκέπτη- και ταυτόχρονα οικονομικά αναπτυσσόμενη. Ανυπομονούμε για την απόδοση του ιστορικού κέντρου στους πατρινούς και για όλες τις σχετικές εργασίες που δρομολογούνται: πεζοδρομήσεις, δίκτυο πεζόδρομων, αποκατάσταση πεζοδρομίων και δρόμων, δίκτυο ποδηλατικής διαδρομής, διευκόλυνση πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού, εμπλουτισμό του πράσινου, θέσεις στάθμευσης, νέος φωτισμός κλπ.

Η ανάπλαση της Κάτω Πόλης, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της Άνω Πόλης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα βελτίωσης της λειτουργίας, της  εικόνας και της ζωής των δημοτών. Αισιοδοξούμε πως οι κάτοικοι της πόλης θα παραμείνουν στον πυρήνα της έγνοιας της δημοτικής αρχής, κατά την πρόοδο των έργων. Αυτοί είναι κατά βάση οι ωφελούμενοι και απαιτείται σεβασμός, τόσο κατά την περίοδο των εργασιών, όσο και με το αποτέλεσμα του όλου εγχειρήματος.

Το πρωί του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς και αντιπροσωπεία της δημοτικής του παράταξης θα ξεναγηθούν στα ανολοκλήρωτα ακόμα έργα της Άνω Πόλης και θα συζητήσουν με κατοίκους που τους κάλεσαν για αυτοψία. Παράπονα για καθυστερήσεις, κακοτεχνίες και έλλειψη προσοχής θα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, με συνεργατική διάθεση, από την πλευρά του δήμου και των κατασκευαστών. Ο επικεφαλής του σπιράλ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα, θα επισκεφτεί την περιοχή και απευθύνει δημόσιο κάλεσμα σε όποιον ενδιαφέρεται να ακολουθήσει τον περίπατο στα έργα. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Γερμανού και Σωτηριάδου, μπροστά από το Ρωμαϊκό Ωδείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις