Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Γιατί δεν μπορούμε να φάμε μόνο ένα πατατάκι; Η επιστήμη μόλις έδωσε την απάντηση!

Γιατί δεν μπορούμε να φάμε μόνο ένα πατα...

Φταίει το...DNA!

Φαίνεται ότι το να μην μπορείς να σταματήσεις μετά από ένα πατατάκι είναι στην πραγματικότητα στο DNA σου.

 Ερευνητές του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Οσάκα στην Ιαπωνία ανακάλυψαν ένα γονίδιο που έχει ισχυρή συσχέτιση με την πρόληψη της παχυσαρκίας. Σας βοηθά να σταματήσετε τον εαυτό σας πριν φάτε υπερβολικά, ειδικά λιπαρά πρόχειρα φαγητά, όπως μεταδίδει η NyPost.

 Το γονίδιο που… ράβει το στόμα - το οποίο ονομάζεται CREB-regulated transcription coactivator 1, ή CRTC1 - μαζί με έναν σχετικό νευρώνα, τον υποδοχέα μελανοκορτίνης-4, ή MC4R, μελετήθηκαν και τα δύο σε ποντίκια για να παρατηρηθεί πώς αυτά τα γενετικά θέματα επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες.

 Η κατανάλωση λιπαρών τροφών επηρέασε σημαντικά τα αποτελέσματα. Μια ομάδα ποντικιών που είχαν διαγράψει τον CRTC1 από τα γονίδιά τους δοκιμάστηκε αρχικά το ίδιο έναντι μιας ομάδας ελέγχου όταν τρέφονταν με κανονική διατροφή, ανέφερε το EurekAlert.

 Ωστόσο, όταν η ομάδα με την έλλειψη CRTC1 τέθηκε σε δίαιτα υψηλή σε λιπαρά, εμφάνισαν διαβήτη και πήραν περισσότερο βάρος από τα ποντίκια υπό εξέταση.

 «Η μελέτη αυτή αποκάλυψε το ρόλο που παίζει το γονίδιο CRTC1 στον εγκέφαλο και μέρος του μηχανισμού που μας εμποδίζει να τρώμε υπερβολικά θερμιδικά, λιπαρά και ζαχαρούχα τρόφιμα», δήλωσε ο καθηγητής Shigenobu Matsumura, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της μελέτης.

 «Ελπίζουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση των αιτιών που προκαλούν στους ανθρώπους την υπερκατανάλωση τροφής».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life