Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Οδύνη και τιμές στο «ύστατο χαίρε» για τον 36χρονο ανθυπασπιστή της Π.Α. Παναγιώτη Δημητρακόπουλο

Καλάβρυτα: Οδύνη και τιμές στο «ύστατο χ...

Στεφάνια απέστειλε η πολιτική και φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Με ένα δυνατό χειροκρότημα, την ελληνική σημαία να έχει σκεπάσει το λευκό φέρετρο, συνοδεία αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας  και  απόδοση των οφειλόμενων τιμών ο 36χρονος ανθυπασπιστής της Π.Α. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, πέρασε στην αιωνιότητα.

Η Καλαβρυτινή γη «άνοιξε» την αγκαλιά της για να υποδεχθεί το 36χρονο παλικάρι, που η μοίρα ήθελε να φύγει τόσο νωρίς από τη ζωή.

Η απώλειά του τεράστια όχι μόνον για την οικογένειά του (τους γονείς του Γιώργο και Βασιλική, τον αδελφό του Μιχάλη), τους συγγενείς και τους αμέτρητους φίλους, αλλά και την Πολεμική Αεροπορία, που τον συνόδευσαν στο τελευταίο του ταξίδι.

Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων χθες στις 12 το μεσημέρι, γέμισε ασφυκτικά από κόσμο και από απέραντη θλίψη για το πρόωρο «φευγιό» ενός παλικαριού που επί 18 συναπτά έτη υπηρέτησε την  Πολεμική Αεροπορία σε διάφορες μονάδες, από τις οποίες μάλιστα του είχαν απονεμηθεί μετάλλια ευδόκιμου υπηρεσίας α΄ και β΄ τάξεως.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο οποίος μέσα από μια θεολογική προσέγγιση για τον θάνατο απηύθυνε λόγια παρηγοριάς στην οικογένειά του, ενώ συγκίνησε τους πάντες λέγοντας  μεταξύ άλλων: «Ο Παναγιώτης ήταν ένας εν δυνάμει άγιος, γιατί πορεύτηκε στον χώρο και στον χρόνο, έζησε και αποδέχθηκε τον θάνατο  και θα τον θυμόμαστε για τον αξιακό του κώδικα. Ο Θεός τον έχει ήδη στην αγκαλιά του», ενώ εξέφρασε τις συλλυπητήριες ευχές του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω της συμμετοχής του στην Ιερά Σύνοδο.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος εξέφρασε τη βαθιά λύπη και συγκίνηση όλων από τον πρόωρο χαμό του Παναγιώτη, ο οποίος καταγόταν από του Φλάμπουρα και αγαπούσε τόσο τα Καλάβρυτα, που θέλησε ο ίδιος να μείνει για πάντα εκεί…

«Ο Παναγιώτης, πρωτότοκος γιος του Γιώργου Δημητρακόπουλου από το Φλάμπουρα και της Βασιλικής Δρίτσας από το Σταυροδρόμι Τριταίας, ο Παναγιώτης ήταν ένα άτομο χαρισματικό, με αδαμάντινο χαρακτήρα και σπάνιο ήθος», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος κάνοντας μνεία στους σταθμούς της διαδρομής του, από τις Πανελλήνιες και την εισαγωγή του στην Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών της Π.Α., από την οποία αποφοίτησε το 2006. Υπηρέτης στην 117 Π.Μ. Ανδραβίδας με την ειδικότητα Μηχανικών Αεροσκαφών της Π.Α., στη συνέχεια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τελευταία στην 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών. «Υπηρέτησε με υψηλό φρόνημα, πίστη, αφοσίωση και αίσθημα καθήκοντος την Π.Α. ανερχόμενος στις τάξεις στον βαθμό του ανθυπασπιστή. Ο Παναγιώτης ήταν αξιαγάπητος, συγκέντρωνε την εκτίμηση όλων των ανθρώπων γύρω του. Ευαίσθητος και σεμνός, με υψηλό φρόνημα, προσηλωμένος σε ιδανικά και αξίες που διδάχτηκε από την οικογένειά του και πάνω από όλα απλός, ευγενής και έντιμος, έτρεφε αγάπη, σεβασμό και αμέτρητη κατανόηση προς τον συνάνθρωπο, ενέπνεε με την στάση του εμπιστοσύνη και σιγουριά. Πορεύτηκε με αξιοσύνη. Άξιος και πολυαγαπημένος γιος, άξιος πολίτης, άξιος υπερασπιστής της πατρίδας μέσα από την υπηρεσιακή του διαδρομή.  Πορεύτηκε αγέρωχος και δυνατός, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις του για να κρατηθεί στη ζωή, δίνοντας μια άνιση μάχη…», ανέφερε μεταξύ άλλων στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε και δήλωσε συγκινημένος από την απόφασή του να μείνει για πάντα στα Καλάβρυτα. «Με την μνήμη του να παραμένει εδώ, στις καρδιές όλων όσοι τον γνώρισαν, αγαπημένος και ξεχωριστός, πολύτιμος για όσα υπήρξε, σπουδαίος άνθρωπος, πολίτης και υπηρέτης της πατρίδας, φωτεινό παράδειγμα για όλους».

«Υπήρξες έντιμος και ευθύς χαρακτήρας, ακούραστος και ειλικρινής στις σχέσεις σου με τους συνανθρώπους σου. Γι’ αυτό σήμερα με επικεφαλής τον διοικητή της 359 Μονάδας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών, θρηνούμε και πενθούμε για τη λεβεντιά που χάθηκε, τον άνθρωπο, τον υιό, τον φίλο, τον συνάδελφο που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι. Η οικογένειά σου, η οποία μέχρι σήμερα με μεγαλείο ψυχής στάθηκε δίπλα σου και σε στήριζε άοκνα, χάνει ένα εκλεκτό τέκνο, το ήθος του οποίου ξεχώριζε. Στις 6 Φεβρουαρίου πέρασες στην αιωνιότητα, πέρασες στην ιστορία. Την αγάπη μας την είχες και θα την έχεις και εφεξής, για πάντα. Τη θύμησή σου δεν θα την αποχωριστούμε, ούτε η οικογένειά σου, ούτε οι συνάδελφοί σου στην Μονάδα και στην Πολεμική Αεροπορία», είπε μεταξύ άλλων ο ανθυπασπιστής (ΤΜΑ) της 359 ΜΑΕΔΥ Δημήτριος Κάππος. Αποχαιρετώντας τον καλό του φίλο και συνάδελφο είπ: «Η Π.Α. στερείται ένα ικανότατο στέλεχος, η απώλεια του οποίου μας σκορπίζει αβάσταχτο πένθος. Δυστυχώς, αυτή είναι η μοίρα του ανθρώπου. Με μεγάλη θλίψη και τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια σου απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό. Καλό ταξίδι Παναγιώτη».

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φλάμπουρα Γιώργος Λαμπρόπουλος αποχαιρέτισε με συγκίνηση εκ μέρους όλων των συγχωριανών του έναν γενναίο μαχητή της ζωής, ένα σπουδαίο παλικάρι, που είχε όραμα και αγάπη για τον τόπο του και ήθελε να προσφέρει πολλά, που όμως δυστυχώς δεν πρόλαβε…

Στεφάνια απέστειλαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΘΑ Κων/νος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ, ο διοικητής και το προσωπικό της ΜΑΕΔΥ, συγγενείς, το Σωματείο Αποκλειστικών Νοσοκομείου Πύργου κ.ά., ενώ η οικογένεια είχε ζητήσει αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις στο Άλμα Ζωής.

*πηγή: Εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις