Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμός- Τουρκία: Εγκλωβισμένοι εκλιπαρούν για βοήθεια- H συγκλονιστική περιγραφή Έλληνα

Σεισμός- Τουρκία: Εγκλωβισμένοι εκλιπαρο...

Δείτε βίντεο

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν όταν ένας δυνατός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών έπληξε την κεντρική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι σημειώθηκε νέος ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7.7 ρίχτερ

Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν κτίρια να καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα.

Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με τα διεθνή μέσα στα κτίρια που έχουν πέσει βρίσκονται εγκλωβισμένοι. Διασώστες βρίσκονται στα σημεία και δίνουν τιτάνια μάχη να τους επεγκλωβίσουν.

Στα βίντεο βλέπουμε ανθρώπους παγιδευμένους κάτω από τα συντρίμμια να εκλιπαρούν για βοήθεια και τους διασώστες απέξω να προσπαθούν να τους βγάλουν.

Σε άλλο βίντεο βλέπουμε ένα κτίριο να καταρρέει και άνθρωποι να ουρλιάζουν. Μια γυναίκα με ένα μωρό στην αγκαλιά τρέχει να σωθεί.

Δείτε τα βίντεο

Στο μεταξύ συγκλονίζει η αμρτυρία Έλληνα για τον πρώτο ισχυρό σεισμό. ΄"Ημους στο δρόμο και ένιωθα πως ήμουν στη θάλασσα αναφέρει:

Ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα, αναχωρεί τις αμέσως επόμενες ώρες ως αποστολή βοήθειας προς την Τουρκία, που έχει πληγεί από ισχυρότατο σεισμό. Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

Την ομάδα θα συνοδεύσει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, 5 γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Η αποστολή θα αναχωρήσει με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις