Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Ο Σύλλογος Χίων Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Πάτρα: Ο Σύλλογος Χίων Αχαΐας «Η Αγία Μα...

Σε εορταστική ατμόσφαιρα στην «Αγορά Αργύρη» - Συμμετείχε και η Μπάντα του Δήμου Πατρέων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Χίων Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» την Δευτέρα 30/1/2023 στην «Αγορά Αργύρη». Η επιτυχία οφείλεται στην εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα μέλη και οι φίλοι του δραστήριου Συλλόγου.

Το γιορτινό κλίμα ενισχύθηκε από τα χαρούμενα μουσικά κομμάτια της Μπάντας του Δήμου Πατρέων που παρέστη και συμμετείχε στην εκδήλωση. Πολλές ευχές δέχθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Χίων Αχαΐας και από τον αιδεσιμότατο π. Γεώργιο, εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου, ο οποίος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Καθηγητής κ. Μιχάλης Κουκιάς έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του Συλλόγου Χίων Αχαΐας και ανακοίνωσε επόμενες δράσεις.

Ο Χιώτης ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Τηλέμαχος Τσαρδάκας, γιος του Δημήτρη και της Τζίνας Τσαρδάκα ανάγνωσε εξαιρετικά ποιήματα τόσο του ίδιου όσο και άλλων Χίων ποιητών και μας ταξίδεψε νοερά στο αγαπημένο μας νησί.

Εκτός από την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα, στους καλεσμένους προσφέρθηκαν παραδοσιακά χιώτικα κεράσματα, καθώς και λικέρ Μαστίχα Κάστρο, προσφορά της ποτοποιίας – αποσταγματοποιίας ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – Χάχαλης.

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Δέσποινα Θεοφάνη, Ταμίας του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Χίων Αχαΐας εκφράζει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του προς όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή του, στον Δήμο Πατρέων για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας, στη Μπάντα του Δήμου Πατρέων για την φιλική συμμετοχή της και τον μαέστρο της κ. Χρήστο Λούκα.

Ο Σύλλογος εύχεται «Και του χρόνου, με υγεία»!             

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» ιδρύθηκε το έτος 2000 από Χιώτες της Αχαΐας, ώστε τα μέλη του με εκδηλώσεις και δράσεις οργανωμένα να γιορτάζουν και να τιμούν επετείους σχετικές με τη Χίο, να διατηρούν τους δεσμούς τους με αυτήν, να προωθούν τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων αλλά και να γνωρίσουν την ιστορία της, τα δημιουργήματα των κατοίκων της, την πολιτιστική της παράδοση και να συνειδητοποιήσουν την ιστορική της εξέλιξη και συνέχεια.

Γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου είναι η κ. Ευθαλία Κατσιγιάννη - Χάχαλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture