Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Ακρόαση ηθοποιών για το έργο "Του Κουτρούλη ο Γάμος" κάνει το ΔΗΠΕΘΕ

Πάτρα: Ακρόαση ηθοποιών για το έργο &quo...

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας με ανακοίνωση του γνωστοποιεί και καλεί σε ακρόαση επαγγελματίες ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25-30 ετών, για την επερχόμενη θεατρική παραγωγή «Του Κουτρούλη ο Γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή που θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου από το σχήμα του θεάτρου Άρμα Θέσπιδος.

Οι ενδιαφερόμενοι-ες ηθοποιοί πρέπει να αποστείλουν έως και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 13:00 το βιογραφικό τους σημείωμα με ενσωματωμένη μία πρόσφατη φωτογραφία, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

[email protected]

Στο βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να αναφέρεται και η Δραματική Σχολή που αποφοίτησαν, το τηλέφωνο και η ηλεκτρονική διεύθυνσή τους, για να ειδοποιηθούν για την ημέρα και ώρα συμμετοχής τους στην ακρόαση.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου (από τις 10:30 το πρωί),  στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στην Πάτρα (2 άτομα ανά  20 λεπτά) και οι ενδιαφερόμενοι-ες θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει έναν μονόλογο δικής τους επιλογής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ραντεβού της ακρόασης οι ενδιαφερόμενοι-ες θα ειδοποιηθούν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Σημειώνεται ότι το Άρμα Θέσπιδος είναι θεσμός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας που δημιουργήθηκε το 2015 και δίνει παραστάσεις στην Πάτρα και την ευρύτερη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό να γνωρίσουν το θέατρο πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία ποιοτική θεατρική παράσταση.

Οι πρόβες για την παράσταση «Του Κουτρούλη ο Γάμος» θα ξεκινήσουν την 1η Μαρτίου 2023. Η ανακοίνωση του θεάτρου επίσης ενημερώνει ότι το ΔΗΠΕΘΕ δεν δικαιούται να παρέχει φιλοξενία στους ηθοποιούς που θα συμμετέχουν στην παραγωγή.

Σύμφωνα με το στόρι του γνωστού αυτού και δημοφιλούς έργου, ο ράφτης Μανώλης Κουτρούλης ερωτεύεται την Ανθούσα, κόρη μεσοαστικής οικογένειας, που, με την σειρά της, είναι ερωτευμένη με το Λεωνίδα, έναν νεαρό αστυνόμο. Για να αποφύγει τον επίδοξο γαμπρό χωρίς να εναντιωθεί στη θέληση του πατέρα της, η Ανθούσα βάζει ως όρο για το γάμο να γίνει ο αγράμματος Κουτρούλης υπουργός. Ο Κουτρούλης αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που του προτείνονται και φαίνεται να κατορθώνει αυτό που αρχικά έμοιαζε ακατόρθωτο. Έτσι, η φιλόδοξη Ανθούσα τον παντρεύεται. Γρήγορα όμως θα αποδειχθεί ότι η υπουργοποίησή του δεν ήταν αληθινή και ότι ο ράφτης έχει πέσει θύμα των επιτήδειων που έχουν εκμεταλλευτεί την αφέλειά του.

Ο Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής έγραψε τον Κουτρούλη το 1845, αλλά ο θεατής του 21ου αιώνα δεν θα δυσκολευτεί να πειστεί ότι το έργο γράφτηκε σήμερα. Η πολιτική αυτή σάτιρα εκθέτει όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, που συνοδεύουν τη νοοτροπία και το κράτος μας από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Αναξιοκρατία, ξενομανία, μιμητισμός, διαπλοκή, διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θίγονται στην κωμωδία του Ραγκαβή, η διαχρονικότητα της οποίας προσδίδει πια και έναν τραγικό τόνο σε μια πραγματικότητα που δεν έχει εν πολλοίς αλλάξει μέχρι σήμερα.

Αυτά αναφέρει προ δεκαετίας (το 2012) το Εθνικό Θέατρο με αφορμή το ανέβασμα τότε του καυστικού αυτού και επίκαιρου κειμένου στην Κεντρική Σκηνή σε σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture