Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Όταν ο σύμβουλος του Δημάρχου αποτρέπει κόσμο από το να δίνει τρόφιμα σε Ιδρύματα γιατί τους... περισσεύουν

Πάτρα: Όταν ο σύμβουλος του Δημάρχου απο...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Η ψευδής ανάρτηση για την "Κιβωτό της Αγάπης"

«Βεβαίως και έχουμε ανάγκη από τρόφιμα. Περισσότερο από  κάθε άλλη χρονιά, μετά από αυτό που έγινε με την «Κιβωτό του κόσμου» με την οποία μας μπέρδεψαν και έγινε αυτό αιτία για να μην έρθουν φέτος τα σχολεία που μας έφερναν τρόφιμα, αλλά και πολίτες που άλλοτε μας στήριζαν».

Αυτή είναι η σημερινή απάντηση της προέδρου της «Κιβωτού της Αγάπης», Κατερίνας Νικολάου  στο ερώτημα του thebest.gr σχετικά με το αν πράγματι το ίδρυμα έχει ανάγκη από τρόφιμα, ή του περισσεύουν και τα... επιστρέφει στον ΚΟΔΗΠ.

Η ερώτηση αυτή όχι, δεν ανέκυψε τυχαία. Έγινε κατόπιν της ανάρτησης στα social media του συμβούλου του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, κ. Στάθη Κεραμιδά, ο οποίος εγκαλώντας το thebest.gr για το ρεπορτάζ του σχετικά με την καταψήφιση από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων του αιτήματος για στήριξη της «Κιβωτού της Αγάπης»  με τρόφιμα και γεύματα, ανέφερε τα εξής:  «Που να ξέρουν ότι η εκπρόσωπος του Ιδρύματος στο ΔΣ του ΚΟΔΗΠ είπε "δεν θέλουμε τρόφιμα. Που να ξέρουν ότι το Ίδρυμα έχει πλεόνασμα τροφίμων και για να μην πάνε χαμένα τα δίνει στον Κοινωνικό Οργανισμό του δήμου!»

Ο σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων, διαψεύδεται σήμερα πανηγυρικά από την Προέδρο του Ιδρύματος.

Με λίγα λόγια, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου είπε ψέματα προκειμένου να αιτιολογήσει την άρνηση του Δήμου μέσω του Κοινωνικού του Οργανισμού να επιχορηγήσει με επιπλέον τρόφιμα και με γεύματα το ίδρυμα για το οποίο ο ίδιος ο Δήμος είχε βγάλει ανακοινώσεις καλώντας το κράτος (και μόνο αυτό όπως φάνηκε) να στηρίξει την Κιβωτό που φιλοξενεί ανήμπορους συνανθρώπους μας.

Διαστρέβλωσε (σκοπίμως;) τη φράση «δεν είναι κατάλληλα όλα τα τρόφιμα για ανθρώπους όπως οι τρόφιμοι της Κιβωτού της Αγάπης (καθώς χρειάζονται ειδικές τροφές για αυτούς λόγω επικινδυνότητας στην κατάποση κλπ), με το "δεν χρειαζόμαστε τρόφιμα" και "ελάτε να σας δώσουμε γιατί μας περισσεύουν".

Τα ερωτήματα εκ πρώτης είναι πολλά.

Είναι δυνατόν ο εκπρόσωπος του Δημάρχου της Πάτρας να βγαίνει δημόσια και να λέει ότι ένα ίδρυμα δεν έχει ανάγκη από τρόφιμα ενώ αυτό το ίδρυμα έχει και μάλιστα μεγάλη, περισσότερη από κάθε άλλη φορά; Είναι δυνατόν οι εκπρόσωπος του Δημάρχου να «ενημερώνει» τους πολίτες λέγοντας δημόσια ψέματα; Ποιο μήνυμα περνάει ο σύμβουλος του Δημάρχου στην πόλη; Ότι η «Κιβωτός της Αγάπης» δεν έχει ανάγκη; Ότι επιστρέφει τρόφιμα γιατί της περισσεύουν; Σε τι καλεί τους πολίτες απέναντι στα ιδρύματα που δοκιμάζονται μετά την περιπέτεια στην οποία μπήκαν με το σκάνδαλο της Κιβωτού του Κόσμου;

Δεν ήταν μόνο αυτή η διαστρέβλωση όμως.

Ο κ. Κεραμιδάς επιτιθέμενος είπε και τα εξής:

«Ντρέπονται όμως να γράψουν ποιο αίτημα έθεσε εκπρόσωπος ακροδεξιάς παράταξης: Να αναλάβει ο δήμος να πληρώνει όλα τα λειτουργικά έξοδα του Ιδρύματος.

Δηλαδή, να πληρώνει το ρεύμα, το φαγητό, τα φάρμακα, τους γιατρούς, τα πάντα!

Φθάνει να μην πληρώνει το κράτος πρόνοιας ή και η Περιφέρεια που έχει την εποπτεία του Ιδρύματος» έγραψε ο σύμβουλος του Δημάρχου.

Για πάμε να δούμε ποια είναι η αλήθεια:

Στην εισήγησή του ο κ. Κανελλόπουλος, εκπρόσωπος της παράταξης Νικολόπουλου, ανέφερε επί λέξει τα εξής:

Το έγγραφο με την εισήγηση

Είναι απορίας άξιον από που εξήχθη το συμπέρασμα ότι ζητήθηκε από τον ΚΟΔΗΠ «να πληρώνει το ρεύμα, το φαγητό, τα φάρμακα, τους γιατρούς, τα πάντα!» όπως αναφέρει επί λέξει ο σύμβουλος του Δημάρχου.

Περί τίνος πρόκειται τελικά;

Περί εμπαιγμού των πολιτών; Περί  προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων για μια απόφαση του ΚΟΔΗΠ, όχι και τόσο φιλολαϊκή; 

Η ουσία είναι μια: Ο Δήμος της Πάτρας μέσω του Συμβούλου του Δημάρχου, λέει στους Πατρινούς ότι ένα ίδρυμα που παραπαίει και για το οποίο έχουν εκδοθεί και από τη δημοτική αρχή ανακοινώσεις, δεν έχει ανάγκη από τρόφιμα!

Λέει με λίγα λόγια «μην δίνετε, τους περισσεύουν». Και αυτό αν μη τι άλλο δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις, όταν το ίδιο το ίδρυμα καλεί σε βοήθεια και άλλα ιδρύματα της πόλης δίνουν μάχη να επιβιώσουν αναμένοντας και τη στήριξη των πολιτών. Είναι δήλωση αποτροπής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις