Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Όχι» του Δήμου στη στήριξη της «Κιβωτού της Αγάπης» με τρόφιμα!

Πάτρα: «Όχι» του Δήμου στη στήριξη της «...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Επικράτησε ένταση

Την άρνηση του Προέδρου του ΚΟΔΗΠ και όλων των εκπροσώπων της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» του δημάρχου  Κώστα Πελετίδη συνάντησε το αίτημα για οικονομική στήριξη του ιδρύματος «Κιβωτός της Αγάπης» το οποίο ως γνωστόν αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και φιλοξενεί πάνω από 70 τροφίμους που χρήζουν βοήθειας.

Οι πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι το αίτημα υπέβαλε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος από την παράταξη Νικολόπουλου ενώ  υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης τάχθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Ναπολέων Τριανταφυλλόπουλος από την παράταξη «Πρωτεύουσα ξανά».

Το αίτημα αφορούσε συγκεκριμένα την μηνιαία αγορά και χορήγηση τροφίμων για τη στήριξη των φιλοξενούμενων στο ίδρυμα, αξιοποιώντας αντίστοιχο ποσό που προβλέπεται και εντάσσεται στους καταστατικούς σκοπούς και τις υποχρεώσεις του Κοινωνικού Οργανισμού, όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Καννελόπουλος.

Επίσης αφορούσε την κάλυψη για κάποιες ημέρες την εβδομάδα του φαγητού το οποίο  θα παρέχεται από το δημοτικό εστιατόριο του Δήμου Πατρέων.

Η εισήγηση καταψηφίστηκε από τη δημοτική αρχή της Πάτρας η οποία έχει και την πλειοψηφία στον Κοινωνικό Οργανισμό, με το αιτιολογικό ότι το κράτος είναι αυτό που φέρει την ευθύνη για τη στήριξη των ιδρυμάτων και όχι ο Δήμος.

Η στάση αυτή της δημοτικής αρχής σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από την αντιπολίτευση ενώ κάποιοι έκαναν λόγο για ελεγχόμενης ευαισθησίας αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής απέναντι σε ευάλωτους συνανθρώπους μας, την ίδια ώρα που είχαν υπάρξει παρεμβάσεις με ανακοινώσεις και από τον ίδιο το Δήμαρχο, για τη στήριξη του ιδρύματος, αλλά από το... κράτος.

Όταν το αίτημα έφτασε την πόρτα του Δήμου, τα πράγματα ως φαίνεται άλλαξαν.

 

To αίτημα του κ. Κανελλόπουλου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις