Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Κιβωτός της Αγάπης: Μάζεψαν 2.000 για να μην τους κόψουν το ρεύμα!- Μπερδεύουν το ίδρυμα με την «Κιβωτό του Κόσμου»

Πάτρα- Κιβωτός της Αγάπης: Μάζεψαν 2.000...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η συνάντηση με την Υφυπουργό

Αναστάτωση επικρατεί στο ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης» στην Πάτρα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Το Σάββατο το μεσημέρι συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ πήγε στο κτίριο της οδού Κων/νου Παλαιολόγου 29 για να κόψει το ρεύμα, λόγω οφειλής του ιδρύματος, γεγονός όμως που δε συνέβη μετά την άμεση αντίδραση τόσο της πρόεδρου Κατερίνας Νικόλαου όσο και των εργαζομένων. «Το Σάββατο ήρθαν από την ΔΕΔΔΗΕ να κόψουν το ρεύμα. Η κοπέλα που ήταν υπεύθυνη εκείνη την ώρα,  είπε στον υπεύθυνο του συνεργείου ότι «κόφτο, άμα θες κόφτο αλλά έχω παιδιά στο οξυγόνο».  Μετά ήταν διστακτικός να προχωρήσει στο κόψιμο και της είπε ότι είχε εντολή, ωστόσο η ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει ότι δεν είχε δώσει τέτοια εντολή αλλά να ήρθε μόνος του, είναι λίγο παράξενο» περιγράφει στο thebest.gr η κ. Νικολάου.

 

 

«Σήμερα καταβάλαμε το ποσό των 2.000 ευρώ προκειμένου να αποφύγουμε οτιδήποτε περεταίρω.  Ποσό που μαζεύτηκε με μεγάλη δυσκολία, με πραγματικό αγώνα δρόμου» συμπληρώνει «αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα καθώς μας έχει μπερδέψει ο κόσμος με την Κιβωτό του Κόσμου και αυτό ακριβώς θέλω να φωνάξω όχι απλά να πω «δεν είμαστε η Κιβωτός του Κόσμου». Λόγω αυτού, μέσα στις γιορτές δεν υπήρξε κόσμος να προφέρει, για παράδειγμα δεν ήρθε ο αριθμός των σχολείων που έρχονταν τα προηγούμενα χρόνια, παρά μόνο οκτώ. Βοήθησαν και κάποιοι σύλλογοι αλλά δεν φτάνει για να καλυφτούν έξοδα και ανάγκες. Η Κιβωτός της Αγάπης, φιλοξενεί 70 παιδιά με ειδικές ανάγκες απ’ όλη τη χώρα, όχι μόνο από την Αχαΐα. Υπήρχε κόσμος που πρόσφερε λάδι ή πλήρωνε το πετρέλαιο για όλο το χρόνο, φέτος αυτά δεν υπάρχουν. Είναι άδικο να νομίζουν ότι είμαστε η Κιβωτός του Κόσμου, εμείς προσφέρουμε 50 χρόνια και δυστυχώς ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις μας για προσφορά στο ίδρυμα. Δυστυχώς απαξιώνουν το ίδρυμα. Δηλαδή όλα τα ιδρύματα δεν είναι καλά; Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Εμείς βάζουμε και από την τσέπη μας και ο κόσμος το ξέρει αυτό. Πραγματικά είναι κρίμα τώρα να δυσπιστούν. Τι είμαστε, κλέφτες; Γι’ αυτό ήρθαμε εδώ;».

Τι θα γίνει από δω και πέρα και τη ζητάει το ίδρυμα της «Κιβωτού της Αγάπης; Η κ. Νικολάου, αναφέρει: «Περιμένουμε τηλεφώνημα από το Υπουργείο προκειμένου να έχουμε συνάντηση με την κ. Μιχαηλίδου για να την ενημερώσου με, τι περιστατικά έχει το ίδρυμα. Από τα 70 παιδιά που φιλοξενούμε μόνο τα 7 είναι σχετικά καλά, τα υπόλοιπα είναι σε κατάσταση νοσοκομειακή. Θα της δείξουμε και φωτογραφίες. Αυτό που θα της ζητήσουμε είναι να εγκριθεί μια  επιχορήγηση προκειμένου το Ίδρυμα να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες του ανάγκες».

Σημειώνεται ότι το ίδρυμα χρωστάει για ρεύμα 20.000 ευρώ ενώ τα συνολικά του χρέη αγγίζουν τις 200.000 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις