Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Κιβωτός της Αγάπης»: Παραλίγο στο σκοτάδι 70 πατρινοί με αναπηρία - Θα τους έκοβαν το ρεύμα

«Κιβωτός της Αγάπης»: Παραλίγο στο σκοτά...

Τι συνέβη το Σάββατο στην Πάτρα

Χωρίς ρεύμα κινδύνευσε να μείνει το ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης», το οποίο στεγάζει 70 παιδιά με πολύ βαριές αναπηρίες, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ πήγε στο κτήριο που στεγάζεται η κλειστή δομή επί της οδού Κων/νου Παλαιολόγου 29, κοντά στην πλατεία Μαρούδα, προκειμένου να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης.

Η ενέργεια αυτή απετράπη μετά την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι ανέφεραν πως θα κινδυνεύσουν ζωές καθώς ορισμένα άτομα είναι υποστηριζόμενα με οξυγόνο και μια διακοπή ρεύματος μπορεί να τους στοίχιζε και τη ζωή τους. Το συνεργείο έφυγε άπραγο, αλλά Διοίκηση και Εργαζόμενοι του Ιδρύματος βρίσκονται σε μεγάλο αναβρασμό.
«Είναι απαράδεκτο από πού συνέβη. Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ ήρθε να κόψει το ρεύμα σε ένα Ίδρυμα που φιλοξενεί 70 παιδιά με βαριές αναπηρίες. Είναι ντροπή…», δηλώνει στην εφημερίδα «Γνώμη» η πρόεδρος του Δ.Σ. της Κιβωτού της Αγάπης, Κατερίνα Νικολάου.

Και προσθέτει: «Υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται μόνιμη υποστήριξη από οξυγόνο και μια διακοπή ηλεκτροδότησης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους. Άραγε αυτοί που έδωσαν εντολή στο συνεργείο να έρθει να μας κόψει το ρεύμα δεν το σκέφθηκαν; Κανείς δεν νοιάζεται για αυτές τις ζωές;» διερωτάται με αγανάκτηση η κα Νικολάου.

Όπως εξηγεί, το ίδρυμα λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει αδυνατεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στον ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα οι οφειλές να ανέρχονται στο ποσό των 20.000 ευρώ περίπου.

Ωστόσο, προσθέτει, «εμείς προσπαθούμε σε τακτικά χρονικό διαστήματα να καταβάλλουμε ένα χρηματικό ποσό έναντι – εκτός ρυθμίσεως διότι αδυνατούμε υπό τις παρούσες συνθήκες να ανταποκριθούμε- και ήδη υπάλληλος του Ιδρύματος είχε έρθει σε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ και είχε διαβεβαιώσει πως μέχρι την Τρίτη θα καταβάλλαμε ένα χρηματικό ποσό.

Φθάσαμε όμως στο σημείο να βιώσουμε το σκληρό πρόσωπο ενός οργανισμού… Εδώ χρωστάνε οι πάντες και αποφάσισαν να κόψουν απροειδοποίητα το ρεύμα στο Ίδρυμα. Αυτό είναι θλιβερό…»
Η κα Νικολάου ζητάει για μια ακόμα φορά την παρέμβαση της πολιτείας και της αρμόδιας Υπουργού ώστε να εγκριθεί μια γενναία επιχορήγηση προκειμένου το Ίδρυμα να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες του ανάγκες.

 «Φιλοξενούμε 70 παιδιά με βαριές αναπηρίες και απασχολούμε 52 άτομα προσωπικό εξειδικευμένο για να μπορούμε να καλύπτουμε το σύνολο των αναγκών τους όπως η πολιτεία μας επιβάλλει. Δεν παίρνουμε καμία επιχορήγηση από το κράτος και το Ίδρυμα, μόνον με τα νοσήλια του ΕΟΠΠΥ, αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες του ανάγκες. Τα πάντα έχουν ακριβύνει, οι δωρεές έχουν περιοριστεί δραστικά διότι δυστυχώς πολύς κόσμος νομίζει πως είμαστε παράρτημα της «Κιβωτού του Κόσμου», με την οποία το επισημαίνω δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση. Βρισκόμαστε σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση» προσθέτει.
Μάλιστα, η κα Νικολάου υπογραμμίζει πως «έχουμε στείλει επιστολές στο Υπουργείο, η αρμόδια Υπουργός έχει ενημερωθεί και δια μέσω του αντιπεριφερειάχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, τον οποίο έχουμε επισκεφθεί σχετικά και έχουμε προτείνει να γίνει συνάντηση στο Υπουργείο για να τους ενημερώσουμε πλήρως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Θεωρούμε πως είναι αναγκαία να αναληφθεί μια νομοθετική πρωτοβουλία για να μπορέσουμε να λάβουμε μια επιχορήγηση από το κράτος χωρίς να μειωθούν τα νοσηλεία των τροφίμων, τα οποία δαπανούνται για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και φροντίδα και δεν επαρκούν για καλύψουμε τα λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος», καταλήγει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις