Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

THE BEST CARNIVAL 2023

/

Τάσος Μαραγκός- Πατρινό Καρναβάλι: «Ο Δήμος δεν εκτίμησε, δε σεβάστηκε- Του απαγορεύω να παίζει τα τραγούδια μου»

Τάσος Μαραγκός- Πατρινό Καρναβάλι: «Ο Δή...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι έχει συμβεί

Χωρίς τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Τάσου Μαραγκού θα κάνει καρναβάλι ο Δήμος Πατρέων.

Μια σειρά γεγονότων οδήγησαν τον δημιουργό να στείλει εξώδικο  στην ΚΕΔΗΠ – Πατρινό Καρναβάλι, με το οποίο απαγορεύει τη χρήση και μετάδοση του τραγουδιού του «Πατρινό Καρναβάλι για πάντα» και όλων των υπολοίπων αποκριάτικων συνθέσεών του.

 

Τα τραγούδια θα ακούγονται από όλα τα μαγαζιά της Πάτρας, από το δήμο όχι

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Τάσος Μαραγκός, «δεν είναι μόνο ένα το λάθος που έχει κάνει ο δήμος απέναντι μου. Εμπορευτήκανε πνευματική μου ιδιοκτησία για το όφελος της επιχείρησης, όχι των Πατρινών. Κάποια στιγμή πρέπει αν λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Το 2021, έκανε μία ανάθεση σε έναν μουσικό να αναπαράγει κάποια τραγούδια, θα αμειβόταν μαζί με κάποιους άλλους μουσικούς που θα έπαιζαν τα τραγούδια. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το τραγούδι «Πατρινό Καρναβάλι». Το πληροφορήθηκα από κάπου και επικοινώνησα με τον καρναβαλικό Οργανισμό. Είπα ότι απαγορεύω να γίνει κάτι τέτοιο. Αν ήθελα να αναπαραχθεί το τραγούδι μου, θα γινόταν με τους δικούς μου όρους. Θα επέλεγα εγώ τους μουσικούς, τους τραγουδιστές. Επικοινώνησε μαζί μου και ο άνθρωπος που θα έκανε την ενορχήστρωση, μου είπε ότι θα αποκτούσε πολλά views η νέα εκδοχή του τραγουδιού, κι άλλα. Εξήγησα ξανά ότι δεν με ενδιαφέρουν τα views και ότι δε θέλω να πειραχτεί το τραγούδι μου. Ήθελα να μείνει όπως είναι εδώ και 30 χρόνια και έχει μεγαλώσει τόσους Πατρινούς.

Όντως δεν ασχολήθηκαν με το τραγούδι. Το 2022 όμως είδα ότι στίχοι τραγουδιών μου ήταν πάνω σε σουβενίρ που ήταν προς πώληση. Είσαι λοιπόν στην Τριών συμμάχων κούπες, μπλουζάκια και διάφορα άλλα να γράφουν στίχους μου που σηματοδοτήσαν το Πατρινό Καρναβάλι και το βοήθησαν να ταξιδέψει. Είδα και άλλους στίχους που δεν ήταν από δικές μου συνθέσεις. Αυτό που έκανε ο δήμος ήταν ανέντιμο, ασέβεια, αγένεια μπροστά σε αυτά που έχω δώσει για το πατρινό καρναβάλι. Δεν έχω απαιτήσει ποτέ τίποτα. Έφτασα στο σημείο να πω ότι αφού δε με σέβεστε, δεν με εκτιμάτε και δεν με τιμάτε, απαγορεύω να παίζετε τα τραγούδια μου.  

Μαζί με τον θείο μου, Τόνυ Μαρούδα, έχουμε  χαρίσει εδώ και πολλά χρόνια πολιτισμό μέσα από τις δουλειές μας κι εσείς είστε αγενείς”. Αυτό είπα στο δήμο και απαγόρευσα να εκμεταλλεύονται  ιδρώτα, κόπους και αγάπη άλλων. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Τα τραγούδια θα ακούγονται από όλα τα μαγαζιά της Πάτρας, από το δήμο όχι. Έχω στείλει εξώδικο από τις 14 Ιανουαρίου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

The Best Carnival 2023