Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Στο δρόμο οι αγρότες- Ετοιμάζονται αποκλεισμοί δρόμων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η αγανάκτηση ξεχειλίζει

Πανέτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι αγρότες της Αιγιάλειας, την ώρα που η αγανάκτηση ξεχειλίζει και αγωνιούν για το μέλλον τους.

Από την εκτόξευση του κόστους παραγωγής και των τιμών στα καύσιμα, μέχρι τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, αν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Ήδη την Τετάρτη, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου Μπακόπουλος-Ντρίνιας, προχώρησε σε συμβολικό κλείσιμο μιας ώρας, της Παλαιάς Εθνικής οδού στο ύψος των εγκαταστάσεων της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών, καταθέτοντας τα αιτήματα του κλάδου. Τα επόμενα αγωνιστικά βήματα αναμένεται να είναι με πανελλαδικό συντονισμό με την συμμετοχή εκπροσώπων από αγροτικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες, από όλη τη χώρα. Οι περαιτέρω κινητοποιήσεις από τους Αιγιαλείς αγρότες θα αποφασιστούν σε Διοικητικό Συμβούλιο που θα γίνει το προσεχές Σάββατο. Μέσα στα σχέδια είναι και οι αποκλεισμοί δρόμων.

Μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που τους αναγκάζουν να βγουν στους δρόμους: «Αρχικά είναι το υψηλό κόστος παραγωγής που ζητάμε κατάργηση των φόρων στα καύσιμα , είναι η χαμηλή τιμή διάθεσης των προϊόντων και κυρίως της κορινθιακής σταφίδας για την οποία ζητάμε την αναπλήρωση του εισοδήματος. Σε ό, τι αφορά τον ΕΛΓΑ, ζητάμε να αλλάξει ο κανονισμός δηλαδή να ασφαλίζει στο 100% την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο. Η τιμή στη σταφίδα είχε ξεπεράσει τα δύο ευρώ το 2018, σήμερα για την σοδειά του 2022, κάποιοι παραγωγοί έχουν πληρωθεί με 0,70 λεπτά, άλλοι λίγο παραπάνω και πολλοί είναι ακόμα απλήρωτοι. Από τις 10 Οκτωβρίου και μετά δεν υπάρχει καν τιμή, οι σταφίδες παίρνονται από την ΠΕΣ ΑΕΣ ΑΕ και πηγαίνουν για αποθήκευση. Αν λάβει κανείς υπόψη και τον διπλασιασμό του κόστους παραγωγής και διαβίωσης τα τελευταία χρόνια, ο σταφιδοπαραγωγός βρίσκεται πλέον σε απόγνωση. Το ίδιο και οι λεμονοπαραγωγοί με την τιμή να βρίσκεται στα 0,25 ευρώ. Αντίστοιχα και οι κτηνοτρόφοι με την τιμή του γάλακτος να είναι κάτω από ένα ευρώ» εξηγεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις