Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σκληρές εικόνες στις λαϊκές με ηλικιωμένους να μαζεύουν ό,τι απέμεινε από πεταμένα καφάσια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οδυνηρή η κατάσταση

Ιδιαίτερα σκληρές είναι οι εικόνες που αντικρύζουν παραγωγοί και πολίτες καθημερινά στις λαϊκές αγορές της Πάτρας.

Συμπολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι πηγαίνουν στη λαϊκή, είτε κατά τη διάρκειά της, είτε στο τέλος της και ψάχνουν στα κουτιά των σκουπιδιών που πετάνε οι έμποροι, για να μαζέψουν φρούτα ή λαχανικά για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Ιδίως μετά τη  λήξη των λαϊκών αγορών και πριν βγουν οι σκούπες του Δήμου, βλέπει κανείς ηλικιωμένους σκυμμένους πάνω από πεταμένα καφάσια να αναζητούν ό,τι απέμεινε.

«Αρκετός είναι πλέον ο κόσμος και κυρίως ηλικιωμένοι που ψάχνουν στα κουτιά των σκουπιδιών  για να μαζέψουν προϊόντα, ό,τι βρουν ο καθένας. Δυστυχώς, κάποιοι από αυτούς είναι παλιοί πελάτες μας και η εικόνα για εμάς είναι πολύ οδυνηρή. Να δουλεύεις μια ζωή για μια σύνταξη και αυτή να είναι της πείνας και να σε αναγκάζει να μαζεύεις πράγματα από το δρόμο για να μπορέσεις να ζήσεις… είναι ντροπή» επιβεβαιώνει στο thebest.gr ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Οπωρολαχανοπωλών Αχαΐας «Άγιος Τρύφωνας». Χαρακτηριστικά αναφέρει «δεν είναι μόνο τα σκουπίδια. Άν πέσει κάτι από τον πάγκο, δεν ξανανεβαίνει σε αυτόν σε καμία περίπτωση. Κάποιος θα βρεθεί να το πάρει. Τα προϊόντα αυτά δεν είναι καλής ποιότητας, είναι από αυτά που δεν μπορούν να φαγωθούν, είτε έχουν σαπίσει είτε έχουν μια τρύπα... Δεν είναι προϊόντα που θα αγόραζε ποτέ ένας καταναλωτής. Πολλές είναι οι φορές που όταν βλέπουμε ανθρώπους να μαζεύουν από τα σκουπίδια, δεν τους αφήνουμε και τους δίνουμε από τους πάγκους μας εμείς οι ίδιοι προϊόντα από τα καλά» αναφέρει ο κ. Γιαννακόπουλος. 

Σε ό, τι αφορά τις τιμές, στις λαϊκές της Πάτρας, μας λέει: «Οι τιμές είναι απίστευτα χαμηλές γιατί δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό. Αυτή τη στιγμή πουλάμε κάτω του κόστους, δεν βγάζουμε πλέον ούτε τα έξοδά μας. Το άσχημο είναι ότι λόγω αυτής της κατάστασης, αποχωρούν αρκετοί έμποροι από την λαϊκή και ψάχνουν να ασχοληθούν με κάτι άλλο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις