Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αρκετός κόσμος στις λαϊκές, αλλά κατσουφιασμένος- «Κάνουν τις βόλτες τους έως ότου δουν να πέφτουν οι τιμές»

Πάτρα: Αρκετός κόσμος στις λαϊκές, αλλά ...
Μαρτάτος Tάκης

Αυτή την εικόνα μας μετέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Οπωρολαχανοπωλών Αχαΐας «Άγιος Τρύφωνας»

Δεν έχει αλλάξει και πολύ η κατάσταση στις λαϊκές αγορές της Πάτρας παρότι έχουμε φτάσει Μεγάλη Τετάρτη. Ο κόσμος είναι κατσουφιασμένος και ανήσυχος με τα χρήματα να μην περισσεύουν. Αυτό ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Οπωρολαχανοπωλών Αχαΐας «Άγιος Τρύφωνας» και αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία υπογραμμίζοντας πως για την ώρα δεν φαίνεται να αλλάζει και να βελτιώνεται η όλη κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις αυξήσεις στα καύσιμα & το ηλεκτρικό ρεύμα, οπότε καλό είναι να μη βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και να προσπαθήσουμε ν’ αλλάξει η διάθεση μας βλέποντας όσο γίνεται την θετική πλευρά των πραγμάτων.

Η κίνηση στις λαϊκές της Πάτρας αναμένεται να κορυφωθεί την Μ. Πέμπτη 21/4 (στη λαϊκή της Αγ. Σοφίας) και την Μ. Παρασκευή 22/4 που θα γίνει κανονικά στην περιοχή της πλ. Ελευθερίας ενώ παραδοσιακά οι λαϊκές του Μ. Σαββάτου στην Πάτρα (είναι 3 στην Αγ. Νικολάου, στου Ταραμπούρα και στην Αγυιά) κινούνται λίγο πιο υποτονικά μιας και πολύς κόσμος ενδεχομένως να έχει φύγει για το 3ήμερο ενώ είναι και λιγότεροι οι παραγωγοί που στήνουν τους πάγκους τους.

Ο κ. Γιαννακόπουλος από τη λαϊκή της οδού Θεμιστοκλέους (την Μ. Τετάρτη) μας μετέφερε μία εικόνα μάλλον απογοητευτική με πολύ κόσμο μεν στη λαϊκή αλλά αρκετά συγκρατημένο στις αγορές του που κάνει τις βόλτες του έως ότου δει να πέφτουν οι τιμέςαργά κατά το μεσημέρι.

Ο κ. Γιαννακόπουλος μας είπε πως οι τιμές είναι προσιτές. «Ο καταναλωτής θα βρει σε εμάς στη λαϊκή τις ντομάτες από 1,20 ή 1,30 ευρώ έως 2,20 τις πολύ καλές, ωστόσο και με 1,20 πιστεύω πως θα βρει αρκετά καλή ποιότητα ντομάτας για τη γιορτινή σαλάτα του. Τα αγγουράκια τα βρίσκει κάποιος αυτή τη στιγμή σε εμάς τα τρία 1 ευρώ ενώ τα μαρούλια είναι 0,50 ευρώ το ένα ή και 3 μαρούλια με 1 ευρώ. Είναι περιζήτητα πράγματι αυτές τις μέρες τα σαλατικά, οι πατάτες για να συνοδεύσουν το ψητό αρνί αλλά και τα φρούτα όπως οι μπανάνες αλλά και οι φράουλες που πωλούνται 1,20 το κεσεδάκι και τις προτιμά ο κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά στο thebest.gr ο κ. Γιαννακόπουλος, o οποίος καθημερινά παλεύει να αλλάξει τη διάθεση όσων βλέπει να έρχονται στη λαϊκή σκεπτικοί και κατσουφιασμένοι.

«Παρά τις αυξήσεις που βιώνουμε σε ρεύμα, καύσιμα, πρώτη ύλη, θεωρώ πως οι λαϊκές της Πάτρας έχουν καλές τιμές και θα το δουν αυτό οι συμπολίτες ερχόμενοι να κάνουν τις προμήθειες τους για το γιορτινό, Πασχαλινό τραπέζι», είπε τέλος ο κ. Γιαννακόπουλος προσθέτοντας με νόημα πως «όταν ο ήλιος ανατέλλει και έχουμε καλό ζεστό καιρό, να μην φοβάστε δεν έχουμε έλλειψη σε τίποτα».

Τέλος ευχή του είναι οι άγιες μέρες του Πάσχα να φέρουν χαρά σε όλους και να αλλάξουν τη διάθεση μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος των Οπωρολαχανοπωλών Αχαΐας «Άγιος Τρύφωνας» υφίσταται από το 1932, εδώ δηλαδή και 90 χρόνια.    

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις