Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος» λένε στις Λαϊκές - Όταν ακούνε για παγκόσμιο πόλεμο, δεν αγοράζουν φράουλες

Πάτρα: «Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος» ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Κανονικές, για την εποχή, οι τιμές

Σε φυσιολογικές τιμές για την εποχή παραμένουν, μέχρι στιγμής, οι τιμές στις λαϊκές αγοράς, ενώ δεν υπάρχουν και ελλείψεις προϊόντων. Οι παραγωγοί επισημαίνουν ότι οι τιμές σε σχέση με την γενικότερη ακρίβεια που υπάρχει και το αυξημένο κόστος παραγωγής, δεν έχουν ανέβει σε τέτοια επίπεδα που η λαϊκή αγορά να είναι απαγορευτική για τους καταναλωτές, ειδικά σε προϊόντα που είναι εποχής που οι τιμές είναι προσιτές.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Λαϊκών Αγορών, «Άγιος Τρύφωνας», μιλώντας στο thebest.gr, ξεκαθαρίζει, ότι οι τιμές παραμένουν σε κανονικές για την εποχή και αυτό συμβαίνει γιατί «Παραγωγοί και έμποροι έχουν απορροφήσει τις αυξήσεις, γιατί όλα είναι στα ύψη, η ενέργεια, τα λιπάσματα και κάπως πρέπει να κρατηθούν οι τιμές. Έχουμε πάρει επάνω μας όλες τις αυξήσεις». Σε ό, τι αφορά τις ελλείψεις προϊόντων, λέει, ότι στην παρούσα φάση η λαϊκές είναι πλήρεις και κατά περιόδους αυτό εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Γιαννακόπουλος, ωστόσο εξηγεί, ότι παρότι οι τιμές είναι προσιτές προς τον καταναλωτή, πηγαίνει στις λαϊκές μόνο για απολύτως απαραίτητα και αυτά σε μικρές ποσότητες: «Ο κόσμος, παρότι οι τιμές είναι καλές, είναι διστακτικός. Η αίσθηση που έχουμε από την καθημερινή συναναστροφή με τον καταναλωτή, είναι ότι είναι τρομοκρατημένος, δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο. Όταν ακούει, για παράδειγμα για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, δεν θα πάει στην λαϊκή να πάρει ένα τελάρο φράουλες για να φτιάξει μαρμελάδα. Η αγωνία του είναι μεγάλη, λαμβάνουμε συνεχώς μηνύματα, ότι δεν έχει χρήματα και από αυτά για το φαγητό είναι ελάχιστα καθώς καλούνται να πληρώσουν ΔΕΗ και τα καύσιμα, που είναι στα ύψη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις