Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αδειάζουν από κόσμο και προϊόντα οι λαϊκές αγορές της Πάτρας

Αδειάζουν από κόσμο και προϊόντα οι λαϊκ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Σε απόγνωση

«Φωτιά» έχουν πάρει και οι τιμές των προϊόντων στις λαϊκές αγορές, μετά τις πρόσφατες ανατιμήσεις αλλά και την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, με τους παραγωγούς και τους πωλητές να βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.

 «Υπάρχει κατ΄αρχάς έλλειψη σε προϊόντα καθώς πολλά από αυτά καταστράφηκαν από την κακοκαιρία. Αλλά στη γενικότερη εικόνα συμβάλλουν πολλά. Τα καύσιμα είναι πια πολύ πιο ακριβά, το ρεύμα που αφορά καθαρά τους παραγωγούς, είναι στα ύψη, τα λιπάσματα ακρίβυναν και μέσα σε όλα αυτά και η κρίση της πανδημίας» λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Οπωρολαχανοπωλών Λαϊκών Αγορών «Άγιος Τρύφωνας», Τζίμης Γιαννακόπουλος στο thebest.gr:  «Τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Όλα είναι πιο ακριβά, τα προϊόντα λόγω και των ελλείψεων που σας προανέφερα είναι περιζήτητα οπότε είναι υποχρεωτική ανάγκη να είναι και αυτά πιο ακριβά και αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορεί ο καταναλωτής να τα αγοράσει».

Οι άδειες λαϊκές της Πάτρας

Η αγωνία της επιβίωσης, κρατά μακριά από τις λαϊκές αγορές τους καταναλωτές. Ο οικονομικός τους «Γολγοθάς» τους οδηγεί να περιορίσουν ακόμα και τα έξοδα για το φαγητό τους. Ο κ. Γιαννακόπουλος, αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Ο κόσμος που έρχεται πια στις  λαϊκές είναι μειωμένος, δεν τους περισσεύουν πλέον χρήματα ούτε και για τις λαϊκές που θεωρώ ότι όσο  πιο ακριβά και να είμαστε, είμαστε σίγουρα πιο κάτω σε τιμές από τις αλυσίδες super market. Δεν αντέχει η τσέπη του κόσμου. Όταν σε ένα νοικοκυριό έχει ανέβει 50% το ρεύμα, όταν  τα έξοδα είναι όλα στα ύψη, δεν περισσεύει τίποτα. Και για το φαγητό ακόμα πάνε πολύ μετρημένα. Αγοράζουν συγκεκριμένα πράγματα».

«Είναι καλά τα προϊόντα, αλλά δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε»

Οι πατρινοί καταναλωτές αφουγκράζονται τα προβλήματα και πολλές φορές το εκφράζουν αυτό στους πωλητές των λαϊκών αγορών. «Σε εμάς μπορούν να μιλήσουν και αρκετοί το κάνουν» λέει ο κ. Γιαννακόπουλος. «Ο κόσμος ευτυχώς καταλαβαίνει τι γίνεται, δεν αντιδρά με τις τιμές απλά μερικές φορές κάπου πρέπει και αυτός να διαμαρτυρηθεί γιατί δεν έχει χρήματα στην τσέπη του, έρχονται και μας μιλάνε, λένε τα παράπονά τους. Συνήθως αυτό που μας λένε είναι ότι "είναι καλά τα προϊόντα αλλά δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε". Το πρόβλημα έχει χτυπήσει γερά την πόρτα τόσο των παραγώγων όσο και των πωλητών. Εμείς πια δεν ερχόμαστε καθημερινά για δουλειά, επιλέγουμε  δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, ποιες θεωρητικά είναι οι καλύτερες λαϊκές για να πάμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις