Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα-Λαϊκές αγορές: «Ο κόσμος θέλει να ψωνίσει αλλά δεν μπορεί»

Πάτρα-Λαϊκές αγορές: «Ο κόσμος θέλει να ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Απόγνωση των εμπόρων

Υποτονική είναι η αγοραστική κίνηση στις λαϊκές αγορές της Πάτρας, τόσο στα φρούτα και λαχανικά όσο και στα βιομηχανικά είδη, με τους καταναλωτές να ψωνίζουν τα άκρως απαραίτητα, που αυτό μπορεί να σημαίνει «τρείς ντομάτες ή δυο πατάτες» όπως λέει στο thebest.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Οπωρολαχανοπωλών Λαϊκών Αγορών «Άγιος Τρύφωνας», Τζίμης Γιαννακόπουλος. Την ανησυχία της εξέφρασε και η πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών Εμπόρων Βιομηχανικών Προϊόντων Νατάσα Καλούδη, τονίζοντας ότι «ο κόσμος θέλει να ψωνίσει αλλά δεν μπορεί».

Οι καταναλωτές σκέφτονται πάρα πολύ πριν ανοίξουν το πορτοφόλι τους, καθώς όπως αναφέρει ο κ. Γιαννακόπουλος, «οι τιμές στα οπωρολαχανικά είναι πάρα πολύ καλές και να θέλουμε να κρατήσουμε τις τιμές για να πάρουμε ένα μεροκάματο, δεν μπορούμε γιατί δεν έχει καθόλου δουλεία. Η αγορά είναι νεκρή.  Αν  βοηθήσει ο καιρός θα δουλέψει τρείς ημέρες, πριν τις γιορτές και το ερώτημα είναι πως θα βγάλουμε σε αυτές τις τρεις ημέρες τα έξοδα μας, ούτε καν το γιορτινό μας τραπέζι δεν θα καταφέρουμε να βγάλουμε. Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος ήταν καταδικαστικοί μήνες. Ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα, με πελάτες να μην έχουν χρήματα στο πορτοφόλι. Στο μυαλό τους, έχουν τον λογαριασμό του ρεύματος, τα τέλη κυκλοφορίας, δώρα σε παιδιά και εγγόνια και ότι περισσέψει, αν περισσέψει σε εμάς».

Ενδεικτικά, οι τιμές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις λαϊκές είναι, μανταρίνια στα 0,80 λεπτά, πορτοκάλια στα 0,60 λεπτά, λεμόνια στο 1 ευρώ, ντομάτες στο 1.20 ευρώ, τα 3 μαρούλια στο 1 ευρώ, μπρόκολα και κουνουπίδια από 0,80 λεπτά.

Το ίδιο σκηνικό ζουν και οι πωλητές βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές της Πάτρας και όπως λέει χαρακτηριστικά στο thebesτ.gr η κ. Καλούδη «προς το παρόν δεν κινείται φύλλο. Ελπίζουμε ότι όσο πλησιάζουν οι γιορτές θα ανέβει, έστω και λίγο, η αγοραστική κίνηση, ωστόσο οι πληρωμές του κόσμου θα είναι γύρω στις 22 του μήνα οπότε τα περιθώρια για να δουλέψουμε περιορίζονται σε δυο ημέρες» και συνεχίζει: «οι τιμές είναι καλές στα προϊόντα που συνήθως προτιμούν, δηλαδή ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα. Για παράδειγμα μια μπλούζα είναι στα 10 ευρώ αλλά ο κόσμος δεν έχει χρήματα, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Αξίζει να πω, ότι μας στηρίζουν, υπάρχει ενδιαφέρον αλλά αυτό που ακούμε να λένε είναι «όταν θα πληρωθώ ή την άλλη εβδομάδα» και είναι απόλυτα κατανοητό.    

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις