Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον τελικό του Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πρώτη ανάρτηση μετ...

Η χαμένη ευκαιρία

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς  στον τελικό του Australian Open, αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο αποχαιρέτησε την Αυστραλία με ένα αισιόδοξο μήνυμα.

 «Η ανάπτυξη ξεκινά με έναν μόνο σπόρο που φυτεύτηκε σήμερα, τον οποίο καλλιεργείς με αγάπη και φροντίδα, βλέποντάς τον να ανθίζει σε μια υπέροχη δημιουργία», έγραψε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας.

«Η Αυστραλία είναι ένας τόπος αντιθέσεων, ένας τόπος ομορφιάς, ένας τόπος θαυμάτων, ένα μέρος που πρέπει να αποκαλέσεις σπίτι», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο sportin.gr

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του στο Australian Open και να βρεθεί για πρώτη φορά στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά ουσιαστικά δεν πλησίασε ποτέ κατά τη διάρκεια του ματς. Και αυτό διότι ο μυθικός Σέρβος τενίστας δεν του το επέτρεψε. Παίζοντας καταπληκτικά απ' την αρχή μέχρι και το τέλος, ο Νόλε επικράτησε 3-0 σετ (6-4, 7-6, 7-6) και κατέκτησε το 22ο Grand Slam στην καριέρα του φτάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ράφα Ναδάλ και αφήνοντας πίσω του στα 21 τον έτερο των Big 3 Ρότζερ Φέντερερ.
 
O τρομερός Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι ανίκητος επί αυστραλιανού εδάφος απ' το 2018 και μετρά 41 σερί νίκες στο Australian Open, έφτασε τις δέκα κατακτήσεις στο τουρνουά της Μελβούρνης (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021, 2023), ενώ πέρυσι δεν του είχαν επιτρέψει να αγωνιστεί διότι ήταν (και παραμένει ανεμβολίαστος κατά του κορονοϊού). Παράλληλα, επέστρεψε στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης!

 Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον δεύτερο τελικό καριέρας σε Grand Slam μετά το Roland Garros του 2021, ηττήθηκε και πάλι απ' τον Σέρβο που έδειξε ότι η νέα γενιά του τένις χρειάζεται ακόμα να διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση για να πλησιάσει τον ίδιο και τους έτερους GOAT. Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι ο Έλληνας πρωταθλητής κινείται στο υψηλότερο τενιστικό επίπεδο. Δείχνει ότι είναι ένας απ' τους καλύτερους της νέας γενιάς και στα 24 χρόνια του μπορεί να ελπίζει ότι οι τίτλοι αλλά και το νούμερο 1 θα έρθουν κάποια στιγμή.

 Το πιο κομβικό σημείο στο παιχνίδι για τον Τσιτσιπά ήταν το χαμένο σετ πόιντ που είχε για το 1-1 σετ. Ο Τζόκοβιτς το έσωσε και πήρε το σετ κάνοντας το 2-0. Αυτή ήταν η στιγμή που ο Στέφανος θα μπορούσε να έχει ανατρέψει την κατάσταση. Για να νικήσεις όμως τον Τζόκοβιτς σε τελικό χρειάζονται υπερβάσεις και να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος έπαιξε καλά αλλά όχι τόσο ώστε να νικήσει τον Σέρβο υπερπρωταθλητή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports