Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τριών Ιεραρχών: Κανονικά τα σχολεία, κλειστά τα φροντιστήρια

Τριών Ιεραρχών: Κανονικά τα σχολεία, κλε...

Η εγκύκλιος του Υπουργείου

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια αργία για τα Σχολεία, αλλά πλέον είναι μόνο για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Έτσι αύριο (30.01.2023) τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Το ότι ανήμερα των Τριών Ιεραρχών τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας από την περασμένη εβδομάδα (σ.σ. εκδόθηκε στις 25 Ιανουαρίου).

 Η εγκύκλιος για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός.

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695)».

Αντίθετα από τα σχολεία, λόγω της ημέρας των Τριών Ιεραρχών θα είναι κλειστά τα φροντιστήρια αλλά και κέντρα ξένων γλωσσών αφού παραμένει σε ισχύ η κοινή υπουργική απόφαση του 2016, σύμφωνα με την οποία η ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι αργία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις