Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αχαΐας για την απώλεια του Ανδρέα Αθανασόπουλου

ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Νομα...

"Καλό ταξίδι σύντροφε Ανδρέα"

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Ανδρέα Αθανασόπουλου εξέδωσε η Νομαρχιακή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδοευτική Συμμαζία.

Σε αυτή επισημαίνει: "Αποχαιρετούμε σήμερα τον σύντροφό μας Ανδρέα Αθανασόπουλο. Ο Ανδρέας γεννήθηκε το 1949, στη Μερόπη Μεσσηνίας. 15 ετών πήγε στην Αθήνα όπου δούλεψε ως οικοδόμος, οδηγός, ναυτικός. Εγκαταστάθηκε το 1990 στην Πάτρα μαζί με την σύζυγό του Ελένη Θεοδωρή και τα δύο τους παιδιά, τον Θοδωρή και την Μυρτώ.

Οργανώθηκε ήδη από το 1974 στο ΚΚΕ Εσωτερικού το οποίο ακολούθησε σε όλη του την πορεία και τη μετεξέλιξή του στον σημερινό ΣΎΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Από τα πλέον ενεργά μέλη, στο Γαλάτσι αλλά και στη συνέχεια στην Πάτρα, όχι μόνο στο κόμμα αλλά και στα κινήματα, αφού υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών με πλούσια και σημαντική δράση. Ο Ανδρέας άφησε έντονο το πολιτικό του αποτύπωμα τόσο στην Αριστερά όσο και στα κινήματα αλληλεγγύης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη συντρόφισσα Ελένη και στα παιδιά τους Θοδωρή και Μυρτώ.

Καλό ταξίδι σύντροφε Ανδρέα".

 

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος γνωστός για την πολιτική και κοινωνική του δράση γεννήθηκε το 1949 στη Μερόπη Μεσσηνίας, ενώ μέχρι το 1990 έζησε στην Αθήνα και μετά ήρθε στην Πάτρα, η οποία και έγινε δεύτερη πατρίδα του.

Παντρεμένος με την πρώην Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών του ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας», Ελένη Θεοδωρή απέκτησαν δύο παιδιά, την Μυρτώ και τον Θοδωρή, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει και μία εγγονή.

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει σήμερα στη 1 μ.μ. από το κυλικείο στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

Στον συγκινητικό αποχαιρετισμό του ο συγγραφέας Βασίλης Χριστόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: 

Ο Αντρέας Αθανασόπουλος υπήρξε η ζωντανή ιστορία του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε μετά το 2005 και συνεχίζει ακόμη τη δράση του, με πολλά από τα παλιά μέλη, αλλά και ακόμη περισσότερα νέα.

Κι η συμμετοχή του αυτή, τώρα που απέδρασε στους ουρανούς, του δίνει το δικαίωμα να γίνει ο εκπρόσωπος των απανταχού αλληλέγγυων.

Όταν, λοιπόν, σύντροφε Αντρέα Αθανασόπουλε, συναντήσεις εκεί στο Υπερπέραν το Θεό, εσύ που έζησες από πρώτο χέρι την αθλιότητα της προσφυγιάς, ζήτησέ του να πάτε μια βόλτα στα σύνορα, να ταξιδέψετε στο Αιγαίο, να επισκεφτείτε τα camp και τους καταυλισμούς. Δείξε του πόσο ο κόσμος του, ο κόσμος μας, είναι γεμάτος αδικίες και ανισότητες. Μίλησέ του και για τα εμπόδια που υψώνουν οι κάθε λογής εξουσίες των ανθρώπων απέναντι στους αλληλέγγυους. Πες τα με τον πράο τρόπο σου, το μειλίχιο ύψος σου, με το πλατύ σου χαμόγελο.

Και αν καταλάβεις πως σε άκουσε, ζήτησέ του να καπνίσετε κι ένα τσιγάρο. Δεν μπορεί, θα έχεις μαζί σου, ποτές δεν τα αποχωρίστηκες. Κι αν δεν σε ακούσει, ή καταλάβεις πως δεν χαμπαριάζει τι του λες, μην στενοχωριέσαι. Οι φίλοι σου, εδώ που μείνανε θα συνεχίσουν... όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις