Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κακουργηματική δίωξη και για τους 7 συλληφθέντες- Για υπερβολική δικογραφία έκανε λόγο ο δικηγόρος τους- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Κακουργηματική δίωξη και για τους...

Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Νεότερη ενημέρωση: Για υπερβολική δίωξη και υπερβολική δικογραφία έκανε λόγο ο δικηγόρος ορισμένων εκ των κατηγορουμένων Χρήστος Τσόλκας, επισημαίνοντας ότι και για τους 7 οι διώξεις είναι κακουργηματικές. 

Πρώτη ενημέρωση: «Φρούριο» θυμίζει η περιοχή γύρω  από την Εισαγγελία Πάτρας, καθώς υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε η μεταγωγή από το Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, των 7 αντιεξουσιαστών που έχουν συλληφθείγια ληστείες στην Πάτρα.

Τα επτά άτομα κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ένοπλων ληστειών, κλοπών μοτοσυκλετών, καθώς και για την καλλιέργεια και πώληση κάνναβης στην Πάτρα,

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, βρίσκονται συγκεντρωμένοι για συμπαράσταση στους συλληφθέντες και φωνάζουν συνθήματα.

Σύμφωνα με συνηγόρους υπεράσπισης των συλληφθέντων, θα ζητηθεί προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρών είναι και το αποφυλακισμένο μέλος της 17Ν, ο γιος του οποίου φέρεται να έχει συλληφθεί.

Σε γκαράζ στην Αγυιά εγκατέλειπαν τα κλεμμένα δίκυκλα

Έκπληκτοι οι κάτοικοι πολυκατοικίας στην περιοχή της Αγυιάς, είδαν χθες το πρωί στις 7, άνδρες της Ασφάλειας να «ξεσκονίζουν» ένα από τα γκαράζ και να παίρνουν μαζί τους αντικείμενα που βρέθηκαν εντός, τα οποία όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ήταν «εργαλεία» για εγκλήματα (κάποιοι αυτόπτες κάνουν λόγο για ρούχα, περούκες, κράνη, ακόμη και όπλα κ.α.).

Λίγη ώρα αργότερα πληροφορήθηκαν ότι το ισόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας τους ήταν ο χώρος στάθμευσης που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα οποία διέπρατταν κλοπές μοτοσυκλετών και ένοπλες ληστείες, ενώ παράλληλα δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και πώληση κάνναβης. 

Για τη σύλληψη της εγκληματικής ομάδας στην Πάτρα και την κινητοποίηση της αστυνομίας στο περιστατικό του Κολλεγίου Αθηνών μίλησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Στην ερώτηση αν υπάρχουν και άλλα εμπλεκόμενα άτομα στην υπόθεση και αν έπεται συνέχεια στις συλλήψεις απάντησε ότι «προς το παρόν αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία. Εκείνο όμως που θέλω να σας πω είναι ότι η έρευνα είναι ανοιχτή, έχει κατασχεθεί πληθώρα υλικών τα οποία πλέον αποστέλλονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εκεί αρχίζει μια δεύτερη έρευνα και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Η ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων και μια σειρά άλλα αποτελέσματα που θα προκύψουν από εργαστηριακές εξετάσεις» ενώ επιβεβαίωσε πως εντοπίστηκε και «μια αρκετά μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης C4 με πυροκροτητές και όλα τα απαιτούμενα για να πυροδοτηθεί».

Για τον αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι γιος καταδικασμένου μέλους της 17Ν ο Υφυπουργός είπε ότι «δεν θα μπούμε σε μια διαδικασία οικογενειακής σχέσης και συνάφειας», πρόσθεσε όμως ότι «εκείνο που θέλω να πω σε αυτή τη φάση είναι ότι επιλαμβάνεται πλέον της διερεύνησης όλης αυτής της υπόθεσης, παράλληλα με την Ασφάλεια Πατρών και η Αντιτρομοκρατική».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις