Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιος καταδικασμένου μέλους της 17Ν ένας από τους 7 συλληφθέντες της συμμορίας για ληστείες

Πάτρα: Γιος καταδικασμένου μέλους της 17...

Το εν λόγω άτομο, συνελήφθη μαζί με ακόμα 6, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Μια μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας εκτυλίσσεται στην Πάτρα, με 7 συλλήψεις και εξονυχιστικές έρευνες στα σπίτια μελών συμμορίας που κατηγορούνται για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή όπλων και εκρηκτικών αλλά και για παράβαση του νόμου για τις ραδιοσυχνότητες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 28χρονος, ο οποίος είναι γιος 57χρονου που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Από τις έρευνες στα σπίτια έχουν βρεθεί πάρα πολλά όπλα και κιλά εκρηκτικών αλλά και μεγάλη ποσότητα υδροπονικής κάνναβης, είδη για μεταμφιέσεις και βιβλία του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

 Ειδικότερα, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι δύο εκ των συλληφθέντων φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε σειρά ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών και των ΕΛΤΑ, αλλά και σε σούπερ μάρκετ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά, περίπου 250 γραμμάρια του ισχυρού εκρηκτικού C4 και ένας πυροκροτητής, υλικά μεταμφιέσεως, ασύρματοι και 2.150 ευρώ.

Εντοπίστηκαν, επίσης, τέσσερα εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης και 18 κιλά του ναρκωτικού σε αποξηραμένη μορφή, όπως και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι θα αποσταλούν για ανάλυση του περιεχομένου τους στη διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενημερώνονται και άλλες υπηρεσίες για τις συλλήψεις τους και οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν τυχόν άλλα «πολεμοφόδια» και μέλη της συμμορίας.
 
 Φόβοι για επεισόδια

Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ έξω από το αστυνομικό μέγαρο στην οδό Ερμού μετά τις συλλήψεις 7 ατόμων, που αφορούν την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία  εμπλέκεται σε υποθέσεις ληστειών και διακεκριμένων κλοπών.

Λόγω της υπόθεσης η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις