Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 19/1 κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας η ταινία «Mothering Sunday – Η Κυριακή της Μητέρας»

Στις 19/1 κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας η ...

Παίζουν οι Odessa Young, Josh O'Connor, Olivia Colman, Colin Firth, Sope Dirisu και η Glenda Jackson σε επανεμφάνιση μετά από πολλά χρόνια

H ταινία «Mothering Sunday – Η Κυριακή της Μητέρας» σε σκηνοθεσία της Γαλλίδας δημιουργού Eva Husson θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες στις 19 Ιανουαρίου 2023 από την THE FILM GROUP της εταιρείας Odeon.

Λίγα λόγια για την ταινία

Μια ζεστή, ανοιξιάτικη μέρα του 1924, η νεαρή καμαριέρα Τζέιν Φέαρτσαϊλντ καταλήγει μόνη της την ημέρα της Μητέρας. Τα αφεντικά της, ο κύριος και η κυρία Νάιβεν (στους ρόλους οι βραβευμένοι με Όσκαρ, Κόλιν Φερθ και Ολίβια Κόλμαν), έφυγαν και εκείνη έχει την σπάνια ευκαιρία να περάσει πολύτιμο χρόνο με τον κρυφό εραστή της, τον Πολ, το αγόρι από την κοντινή έπαυλη με το οποίο βρίσκεται σε πολύχρονη σχέση παρ’ ότι εκείνος πρόκειται να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Ωστόσο, γεγονότα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει θα αλλάξουν τη ζωή της Τζέιν για πάντα.

Σκηνοθεσία: Έυα Χάσον

Παίζουν και οι ηθοποιοί: Τζος Ο’Κόνορ, Οντέσα Γιουνγκ, Sope Dirisu.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών το 2021. Επίσης στο ρομαντικό δράμα «Mothering Sunday – Η Κυριακή της Μητέρας» κάνει την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση μετά από μία μακρόχρονη απουσία από το σινεμά η τιμημένη με Όσκαρ Αγγλίδα ηθοποιός Glenda Jackson στα 86 της χρόνια σήμερα, η οποία έπαιξε τελευταία φορά στην ταινία του 1990 «King of the Wind» με τον Ρίτσαρντ Χάρις.

Το σενάριο του φιλμ «Mothering Sunday – Η Κυριακή της Μητέρας» υπογράφει η Alice Birch, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Graham Swift που πρωτοκυκλοφόρησε το 2016.

Την ταινία όταν βγει την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture