Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ο Πατρινός ηθοποιός Δημήτρης Γεωργαλάς παίζει στον "Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου" της Άλκης Ζέη

Ο Πατρινός ηθοποιός Δημήτρης Γεωργαλάς π...

Στο Θέατρο Βασιλάκου στην Αθήνα - Ο αγαπητός ηθοποιός ήταν για την Πρωτοχρονοά στη γενέτειρα του, την Πάτρα

Στην Πάτρα για να κάνει Πρωτοχρονιά με την οικογένεια του βρέθηκε ο αγαπητός και ταλαντούχος Πατρινός ηθοποιός Δημήτρης Γεωργαλάς που πραγματικά είχε μία «γεμάτη» καλλιτεχνικά χρονιά χάρη και στην τεράστια τηλεοπτική επιτυχία «Σασμός» του Alpha όπου συμμετείχε ενώ θεατρικά παίζει τη φετινή θεατρική περίοδο το ρόλο του παππού σε ένα εξαιρετικά αγαπημένο έργο των παιδιών και των εφήβων, τον «Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου» της αξέχαστης συγγραφέως Άλκης Ζέη, ένα έργο που δεν χρειάζεται συστάσεις, που παίζεται για 2η χρονιά με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου στην οδό Προφήτου Δανιήλ 3, στην Αθήνα, σε διασκευή των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά, ο οποίος υπογράφει και στη σκηνοθεσία. Μάλιστα όπως γνωστοποιήθηκε, το 2023 ανακηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως "Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη", με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή της.

Το πολυαγαπημένο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων, της Άλκης Ζέη ζωντανεύει λοιπόν στη σκηνή του φιλόξενου θεάτρου Κατερίνας Βασιλάκου στην Αθήνα.

To έργο γράφτηκε στο Παρίσι, όπου η Άλκη Ζέη ζούσε αυτοεξόριστη με την οικογένειά της την περίοδο της Δικτατορίας.

Σύμφωνα με το στόρι, η κήρυξη του πολέμου στην Ελλάδα, στις 28 Οκτωβρίου 1940, ανατρέπει τη ζωή του εννιάχρονου Πέτρου. Τα πάντα αλλάζουν γύρω του από τη μια στιγμή στην άλλη. Κι ενώ ο πόλεμος στην αρχή τον ενθουσιάζει με τα σπαθιά, τις νίκες και τους ήρωες, τα τέσσερα χρόνια που ακολουθούν θα του δείξουν το πραγματικό πρόσωπό του. Ο Πέτρος θα ζήσει απίστευτες δυσκολίες, θα ωριμάσει, θα πάρει σπουδαίες αποφάσεις, θα αντισταθεί, θα καταλάβει τι σημαίνει αξιοπρέπεια, αγώνας και πατρίδα. Ένας μεγάλος περίπατος γεμάτος περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα τον οδηγήσει στην πολυπόθητη μέρα της απελευθέρωσης.

Η Άλκη Ζέη, με αφορμή τις ιστορίες από τη ζωή της που διηγούταν κάθε βράδυ στα παιδιά της, καταθέτει μέσα από τα μάτια του μικρού Πέτρου μία μοναδική μαρτυρία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα. Με την απαράμιλλη γραφή της που συνδυάζει τη δραματικότητα με την ελαφράδα της παιδικής ματιάς, δημιουργεί ένα μοναδικό σύμπαν με όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Ελλάδας τα τέσσερα αυτά χρόνια: την κήρυξη του πολέμου, την ήττα, τις δυσκολίες της κατοχής, την αντίσταση και την απελευθέρωση. Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου είναι ένα σπουδαίο μάθημα νεότερης ιστορίας ιδωμένης με μοναδική ευαισθησία και τρυφερότητα μέσα από την συναρπαστική πορεία του μικρού Πέτρου.

Το έργο παρουσιάζεται & για τα σχολεία, τις καθημερινές στις 10.00. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6944310 395 ή με email: [email protected] 

Μετά την πρώτη επιβεβαίωση της κράτησης θα σταλεί υλικό για την τάξη πριν και μετά την παρακολούθηση της παράστασης.

Ακόμα η όμορφη αυτή παράσταση παίζεται κάθε Κυριακή για όλη την οικογένεια στις 11:30 & 15:00.

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Κρατήσεις Θέσεων: 211 01 32 002 ~ 005.  Ώρες ταμείου 13.00-21.00.

Εισιτήρια:

Νεανικό (κάτω των 17): 10 €

Ενήλικες: 12 €.

Για ομαδικές κρατήσεις, Τηλ. Επικ.: 6944310395.

Παίζουν και οι Νίκος Δερτιλής, Πάνος Κορογιαννάκης, Αννίτα Κούλη, Δημήτρης Φουρλής στο ρόλο του Πέτρου, Παναγιώτα Μπιμπλή, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Διονύσης Λάνης, Δανάη Μικέδη - Προδρόμου, κ.α.

Τέλος ο Δημήτρης Γεωργαλάς όπως ανέφερε στο thebest.gr που τον συνάντησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο γιορτινό κέντρο της Πάτρας, για τον ερχόμενο Φεβρουάριο σχεδιάζει να ανεβάσει σε δική του σκηνοθεσία το αριστουργηματικό έργο του Νορβηγού συγγραφέα Ερρίκου Ίψεν «Έντα Γκάμπλερ» στην Αθήνα όπου επίσης θα παίζει & ο ίδιος.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

*Η πολυβραβευμένη και πρέσβειρα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό, Άλκη Ζέη είχε γεννηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 1923 και έφυγε από τη ζωή στις 27 Φεβρουαρίου 2020.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture