Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο έφυγε για τις ΗΠΑ δυο ημέρες προτού λήξει η θητεία του

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο έφυγε για τις ΗΠΑ...

Δεν θα παραστεί την Κυριακή στην τελετή ορκωμοσίας του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβ

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο αναχώρησε από τη χώρα σήμερα με προορισμό τις ΗΠΑ, δύο ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του και την ορκωμοσία του διαδόχου του στην Μπραζίλια.

Ο πρόεδρος Μπολσονάρο δεν θα παραστεί την Κυριακή στην τελετή ορκωμοσίας του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, στον οποίο θα έπρεπε, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, να παραδώσει την προεδρική ταινία.

 
Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος της προεδρίας δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Αφού αποχαιρέτισε τους υποστηρικτές του μέσω του διαδικτύου, αλλά χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στην αναχώρησή του, ο Μπολσονάρου επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας γύρω στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) μετέδωσαν τα μέσα O Globo, CNN Brasil, Estadao και UOL.

 «Πετάω, επιστρέφω σύντομα», είπε ο ίδιος στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Brasil.
Μια αυτοκινητοπομπή αναχώρησε νωρίτερα από την επίσημη προεδρική κατοικία της Αλβοράντα, ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν ο Μπολσονάρου επέβαινε σε κάποιο από τα οχήματα.

Σύμφωνα με τη σημερινή Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η γενική γραμματεία της προεδρίας ενέκρινε την έξοδο από τη χώρα μελών του προσωπικού ασφαλείας του «μελλοντικού πρώην προέδρου» για ένα ταξίδι στο Μαϊάμι «από την 1η μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2023».

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 1985 που ένας απερχόμενος πρόεδρος δεν παραδίδει στον διάδοχό του τα σύμβολα της προεδρίας. Εκείνη τη χρονιά, ο τελευταίος πρόεδρος της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-85), ο στρατηγός Ζοάο Φιγκουεϊρέντο, αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ορκωμοσία του διαδόχου του, του Ζοζέ Σάρνεϊ.

Μετά τη νίκη του Λούλα στις εκλογές, τον οποίο ουδέποτε συνεχάρη, ο Μπολσονάρο απομονώθηκε στην Μπραζίλια και απέφευγε τις δηλώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις