Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

/

Η μοναδική διεθνής ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη "Aliki My love" την Πρωτοχρονιά στο κανάλι Star

Η μοναδική διεθνής ταινία της Αλίκης Βου...

Προβάλλεται για πρώτη φορά στην τηλεόραση - Στις 22.50 - Το φιλμ είχε γυριστεί στην Ίο και είχε προβληθεί το Μάρτιο του '64 στις Ελληνικές αίθουσες

Μία έκπληξη περιμένει τους τηλεθεατές την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023 καθώς αναμένεται να προβληθεί για 1η φορά σε κάποιο Ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι, η 1η διεθνής ταινία της αξέχαστης ηθοποιού Αλίκης Βουγιουκλάκη «Aliki My Love - Αλίκη» που είχε γυριστεί στην Ίο σε σκηνοθεσία του Χολιγουντιανού δημιουργού Rudolph Maté. Το φιλμ που άγνωστο γιατί δεν είχε επιτυχία στο εξωτερικό έχει προγραμματιστεί να παιχθεί την Κυριακή 1η Ιανουαρίου στις 22.50 στο κανάλι Star.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη που έφυγε από κοντά μας τον Ιούλιο του 1996, ήταν πάντα ένα ιδιαίτερα λαμπερό πρόσωπο, ταιριαστό με το πνεύμα των γιορτών και δη των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς και σχεδόν πάντα τα περιοδικά την φωτογράφιζαν και την έβαζαν εξώφυλλο τις γιορτές. Γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν μαζί της και καθώς οι ταινίες της παίζονται συνεχώς στα κανάλια, ένα νεότερο κοινό την ανακαλύπτει και την αγαπάει.

Έχει ενδιαφέρον λοιπόν αυτή η προβολή μίας ταινίας που κλείνει 60 χρόνια από τότε που γυρίστηκε ενώ η αλήθεια είναι πως στην α’ προβολή της στις αίθουσες στις 23 Μαρτίου του 1964 δεν τα είχε πάει άσχημα συγκεντρώνοντας 235.890 εισιτήρια. Ωστόσο θεωρήθηκε μία ταινία από τις λίγες αποτυχίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Tην Πρωτοχρονιά, Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023, στις 22.50 οι τηλεθεατές θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν αυτήν την ταινία που τουλάχιστον από κάποιες φωτογραφίες θυμίζει σ’ ένα βαθμό την «Μανταλένα». Είναι μία αισθηματική κωμωδία με ηθογραφικά στοιχεία το φιλμ «Αλίκη - Aliki my love», με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και διεύθυνση φωτογραφίας του Αριστείδη Καρύδη Fuchs. Πρωταγωνιστεί η αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη, η παραγωγή ήταν του στούντιο της FINOS FILM, η σκηνοθεσία του Rudolph Maté (1898-1964), το σενάριο είχε την υπογραφή George St. George ενώ ακόμη έπαιζαν οι Jess Conrad, Wilfrid Hyde-White, Katherine Kath, Βασίλης Μαυρομάτης, Paris Alexander, Giannis Pardos, Roland George, Άσπα Νακοπούλου, Βασίλης Ανδρονίδης, Κώστας Ναός, Θανάσης Παπαδόπουλος, κ.α.

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Μπάρι, ένας φουκαράς playboy, προσδοκά να πλουτίσει με την κληρονομιά ενός θείου του, “βασιλιά” της σάλτσας και των ψητών. Ο δικηγόρος του, όμως, τον πληροφορεί ότι το μυστικό της σάλτσας χάθηκε μαζί με τον θείο του και ότι δεν υπάρχει κληρονομιά, παρά μόνο ένα νησάκι στο Αιγαίο, με το όνομα Ευτυχία, από το οποίο καταγόταν ο θείος του.

Για το νησί ενδιαφέρεται και ένας ξενοδόχος, ο Ρίτσαρντ, ο οποίος σχεδιάζει να το κάνει τουριστικό θέρετρο και έτσι οι δυο άνδρες έρχονται εσπευσμένα στην Ελλάδα.

Στην “Ευτυχία” συναντούν την όμορφη δασκάλα Αλίκη και τη μητέρα της Άννα. Οι δύο γυναίκες είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν την εγκατάσταση των ξένων στο νησί.

Η ομορφιά της Αλίκης σαγηνεύει τον Μπάρι και ο Ρίτσαρντ σκλαβώνεται από την υπέροχη μαγειρική της Άννας. Μια μέρα, όμως, ο Ρίτσαρντ ανακαλύπτει ότι η Άννα κατέχει το μυστικό της περίφημης σάλτσας, με το οποίο ο Μπάρι μπορεί να γίνει πραγματικά πλούσιος…

Η συγκεκριμένη ταινία δεν προβλήθηκε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Tο 2018 η Φίνος Φιλμ κατάφερε να αποκαταστήσει ψηφιακά την ταινία, με στόχο να διατεθεί για πρώτη φορά στο κοινό. Πρόκειται για τη μοναδική ξένη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, η οποία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο πανέμορφο νησί της Ίου και στη σχετική διαφήμιση της εποχής αναγραφόταν πως το φιλμ αυτό είναι ένα ποίημα στ’ άσπρα νησιά του Αιγαίου.

Ο σκηνοθέτης Ρούντολφ Ματέ με ρίζες από Πολωνία και Ουγγαρία που διέπρεψε στην Αμερική, ήταν από τους εκπροσώπους του φιλμ νουάρ στη δεκαετία του '40.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture