Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

/

Πολλές και αξιόλογες οι φετινές Πασχαλινές σινε-επιλογές στην μικρή οθόνη

Πολλές και αξιόλογες οι φετινές Πασχαλιν...

Το μενού περιλαμβάνει φυσικά "Ιησού από τη Ναζαρέτ" στον ΑΝΤ1 αλλά και Τομ Χανκς, παιδικά ανιμέισον, τον "Πίτερ Ράμπιτ", το "Πέρα από την Αφρική", κ.α.

Πλούσιο είναι το τηλεοπτικό πρόγραμμα τις ημέρες του Πάσχα, έτσι όσοι επιλέξετε να ρίξετε μία ματιά στην μικρή οθόνη όλο και κάποια καλή ταινία θα πετύχετε όπως η ιδιαίτερα ρεαλιστική ταινία του Μελ Γκίμπσον «Τα Πάθη του Χριστού» με τον Τζιμ Καβίζελ στο ρόλο του Ιησού (την Μ. Πέμπτη 13/4 στις 23.00 στο κανάλι Σκάι) ή την «Ιωάννα της Λωραίνης» με τη Μίλα Γιόβοβιτς την Μ. Παρασκευή 14/4 στις 23.15 επίσης στο Σκάι.

Στον ΑΝΤ1 τηρήθηκε και φέτος τη Μ. Εβδομάδα η παράδοση της προβολής της αριστουργηματικής υπερπαραγωγής σε σκηνοθεσία του αξέχαστου Φράνκο Τζεφιρέλι με τον Ρόμπερτ Πάουελ στον ρόλο του Χριστού, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Το τελευταίο μέρος είναι προγραμματισμένο να παιχθεί στον ΑΝΤ1 το Μ. Σάββατο 15/4 στις 21.45 και πραγματικά ακόμα και αν έχεις δει αυτήν την πολύωρη ταινία, δεν την χορταίνεις και θέλεις τις άγιες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα να την ξαναδείς.

Το ελληνικό σινεμά δεν θα λείψει αυτές τις μέρες από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες όπως για παράδειγμα μία από τις καλύτερες κωμωδίες του αξέχαστου Θανάση Βέγγου, ο «Παπατρέχας» (στο κανάλι Mega, το Μ. Σάββατο 15/4 στις 17.40) ή η κωμωδία του Γιώργου Σκαλενάκη «Αχ αυτή η γυναίκα μου» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την ατάκα της Σαπφούς Νοταρά "εδώ γίνονται Σόδομα και Γόμορα" (στην ΕΡΤ1 το Μ. Σάββατο στις 22.00).

Για όσους ενδεχομένως ξυπνήσουν νωρίς το πρωί την γιορτινή μέρα της Κυριακής του Πάσχα, στο κανάλι Οpen στις 07.15 θα παιχθεί το εντυπωσιακό βιβλικό έπος «Νώε» Αμερικανικής παραγωγής 2014 με τον Ράσελ Κρόου και την Έμμα Γουότσον σε σκηνοθεσία του Ντάρεν Αρονόφσκι της φετινής, συγκινητικής «Φάλαινας». Την ίδια μέρα, δηλαδή την Κυριακή του Πάσχα στο κανάλι Open μπορείτε να δείτε στις 8 το βράδυ το ριμέικ του θρυλικού «Μπεν Χουρ», παραγωγής του 2016 σε σκηνοθεσία Τιμούρ Μπεκμαμπέτοβ με τον Τζακ Χιούστον, τον Τόμπι Κέμπελ και τον Μόργκαν Φρίμαν (εννοείται πως όσο καλογυρισμένο και αν ήταν δεν συγκρίνεται με το παλιό Μπεν Χουρ με τον Τσάρλτον Ίστον του 1959).

Την Δευτέρα του Πάσχα 17/4 στις 23.00 στο κανάλι Μega, θα προβληθεί η ταινία του 2013 σε σκηνοθεσία του Πολ Γκρίνγκρας «Captain Phillips» με τον ασυναγώνιστο Τομ Χανκς ενώ την ίδια μέρα στο κανάλι Star, για τους μικρούς μας φίλους έχει προγραμματιστεί το φιλμ κινουμένων σχεδίων του 2019 «Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 3».

Στον ΑΝΤ1 την Κυριακή του Πάσχα 16/4/2023 μετά το δελτίο ειδήσεων στις 8 το βράδυ, θα παιχθεί το «Γάμος αλά ελληνικά 2», παραγωγής του 2016 με την Καλαβρυτινής καταγωγής, Ελληνοκαναδή ηθοποιό και σεναριογράφο Νία Βαρντάλος να επιστρέφει στον γνώριμο ρόλο της Τούλας Πορτοκάλος ενώ λίγο αργότερα την ίδια βραδιά στον ΑΝΤ1 στις 23.45 έχει προγραμματιστεί η δραματική ταινία παραγωγής 2019 «Ο Πύργος του Downtown».

Ακόμα έχετε κατά νου το Μ. Σάββατο 15/4 στις 14.40 την ταινία «Οι Άθλιοι» με τον Λίαμ Νίσον και την Ούμα Θέρμαν σε σκηνοθεσία Μπιλ Όγκαστ, παραγωγής του 1998, το παιδικό ψηφιακό ανιμέισον παραγωγής 2015 «Ηome» στις 21.00 στο κανάλι Star (θα προβληθεί μεταγλωττισμένο στα ελληνικά) και αν ξυπνήσετε πρωί το Μ. Σάββατο και έχετε διάθεση δείτε στις 07.30 στον ΑΝΤ1 το βραβευμένο με 7 Όσκαρ «Πέρα από την Αφρική» του αξέχαστου Σίντνει Πόλακ γυρισμένο στη Κένυα, παραγωγής 1985 με πρωταγωνιστές την Μέριλ Στριπ, τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και τον Κλάους Μαρία Μπραντάουερ.

Η υπέροχη αυτή ταινία που στην Πάτρα είχε προβληθεί στο σινέ Ελίτ της Αγ. Νικολάου το 1986, βασίστηκε στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Δανής συγγραφέως Κάρεν Μπλίξεν του 1937 και αφηγείται την ιστορία μιας βαρώνης που, αφού μετακομίζει στη βρετανική Ανατολική Αφρική στις αρχές του 20ού αιώνα, ερωτεύεται έναν κυνηγό μεγάλων θηραμάτων, τον Ντένις Φιντς Χάτον.

Τέλος το Μ. Σάββατο το Σκάι έχει προγραμματίσει στις 21.00 το ελληνικό μουσικοχορευτικό φιλμ «Κάτι να καίει» παραγωγής του 1964 σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη και την Κυριακή του Πάσχα πάλι για τους μικρούς μας φίλους, θα προβληθούν στην μικρή οθόνη, στον Alpha, στις 10.15 το πρωί η ταινία ανιμέισον του 2004 «Καρχαριομάχος» (μεταγλωττισμένη στα ελληνικά) και στο Mega στις 07.50 η παιδική ταινία «Πίτερ Ράμπιτ» του 2018 που είναι η κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού παιδικού παραμυθιού της Βρετανής συγγραφέως Μπέατριξ Πότερ με ήρωα έναν άτακτο λαγό που προσπαθεί να παρεισφρήσει στον κήπο ενός αγρότη. Η σκηνοθεσία είναι του Γουίλ Γκλουκ και παίζουν οι Ντόναλ Γκλίζον και Ρόουζ Μπερν.

*Οι επιλογές είναι ενδεικτικές από μία πραγματικά πληθώρα ταινιών και προγραμμάτων του φετινού Πάσχα στη μικρή οθόνη ενώ για οποιαδήποτε αλλαγή υπεύθυνα είναι τα κανάλια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

"Πέρα από την Αφρική".

"Πέρα από την Αφρική".

Ο Παπατρέχας.

Ο Παπατρέχας.

Ο Τομ Χανκς στο φιλμ "Captain Phillips".

Ο Τομ Χανκς στο φιλμ "Captain Phillips".

Τζένιφερ Κόνελι και Ράσελ Κρόου στο φιλμ...

Τζένιφερ Κόνελι και Ράσελ Κρόου στο φιλμ "Νώε".

"Μπεν Χουρ" του 2016.

"Μπεν Χουρ" του 2016.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture