Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

/

Οι Πρωτοχρονιάτικες σινε-επιλογές στα τηλεοπτικά κανάλια: Μινέλι, Λόπεζ, Αλίκη και Χάρισον Φορντ

Οι Πρωτοχρονιάτικες σινε-επιλογές στα τη...
Μαρτάτος Tάκης

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα ταινιών που έχουν προγραμματίσει τα κανάλια την Πρωτοχρονιά

Τις γιορτινές μέρες της Πρωτοχρονιάς όπως και τα Χριστούγεννα, τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν προγραμματίσει πολλές κινηματογραφικές ταινίες που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του κοινού. Ορισμένες ταινίες αναμενόμενα έχουν και γιορτινό περιεχόμενο και μία εξ’ αυτών είναι στο κανάλι Star, την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023 στις 15.15 το «New Year’s Eve» που είναι μία ρομαντική κομεντί Αμερικανικής παραγωγής 2011 σε σκηνοθεσία του Garry Marshall που είχε γνωρίσει εμπορική επιτυχία κάνοντας εισπράξεις 142 εκατ. δολαρίων. Το καστ περιλαμβάνει από την Halle Berry, την Jessica Biel, τον Jon Bon Jovi και την Abigail Breslin, μέχρι τον Robert De Niro, τον Josh Duhamel, τον Zac Efron, την Katherine Heigl, τον Ashton Kutcher, τη Lea Michele, τη Sarah Jessica Parker και τη Michelle Pfeiffer.

Στο κανάλι Open, την Κυριακή 1/1 στις 20:00 θα προβληθεί η χαριτωμένη Αμερικανική ταινία «Tooth Fairy - Ο ΝΕΡΑΪΔΟΣ» σε σκηνοθεσία Μίχαελ Λέμπεκ, παραγωγής 2010 με πρωταγωνιστές τον Ντουέιν Τζόνσον, την Άσλει Τζαντ και την υπέροχη Τζούλι Άντριους.  Στο ίδιο κανάλι θα ακολουθήσει στις 22.00 η κωμική περιπέτεια φαντασίας Αμερικανικής παραγωγής 2020 «Μπιλ και Τεντ: Ταξίδι στο μέλλον» με τους Κιάνου Ριβς, Άλεξ Γουίντερ, Κρίστεν Σκαλ, Σαμάρα Γουίβινγκ, Μπρίτζετ Λάντι-Πάιν, Άντονι Κάριγκαν. Η ταινία προβάλλεται μάλιστα σε α' τηλεοπτική μετάδοση.

Στο Star την Κυριακή 1/1 έχει ενδιαφέρον καθώς στις 22.50 θα παιχθεί για 1η φορά στην ελληνική τηλεόραση η πρώτη και μοναδική διεθνής ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τίτλο «Αλίκη – Aliki my love» σε σκηνοθεσία Ρούντολφ Ματέ, παραγωγής του 1963 που είχε γυριστεί στην Ίο. Λίγο πριν στις 21.00 στο ίδιο κανάλι θα προβληθεί η πολύ αγαπημένη κωμωδία «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» του 1961 με την Γεωργία Βασιλειάδου, τον Βασίλη Αυλωνίτη και το Νίκο Ρίζο.

Απόλυτα ταιριαστή στο γιορτινό κλίμα είναι και η ταινία «The Holiday» παραγωγής 2006, σε σκηνοθεσία της Νάνσι Μέγιερς με την Κέιτ Γουΐνσλετ, τον γόη Τζουντ Λο, την Κάμερον Ντίαζ, τον Τζακ Μπλακ και τον Ιλάι Γουάλας που θα προβληθεί την Κυριακή (Πρωτοχρονιά) στο κανάλι του ΑΝΤ1 στις 22.00. Μια ιδιαίτερη φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο γυναίκες, την αμερικανίδα Αμάντα και τη βρετανίδα Άιρις, οι οποίες έχουν ένα και μόνο κοινό σημείο επαφής: είναι και οι δύο μόνες! 

Οι δύο γυναίκες έχουν ανάγκη από μια μεγάλη αλλαγή και έτσι αποφασίζουν, κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, να αλλάξουν σπίτια και ήπειρο για δυο βδομάδες.

Δεν φαντάζονται ότι θα αλλάξει και όλη τους η ζωή αφού στην Αγγλία, η Αμάντα θα ερωτευθεί τον αδελφό της Άιρις, η οποία με τη σειρά της, γνωρίζει ένα γοητευτικό μουσικό στο Λος Άντζελες...

Στο ίδιο κανάλι, τον ΑΝΤ1 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στις 14.30 έχει προγραμματιστεί ο «ΕΤ Ο Εξωγήινος», η υπέροχη και πλέον κλασική κινηματογραφική δημιουργία του «παραμυθά» Στίβεν Σπίλμπεργκ, παραγωγής 1982 με την Ντρου Μπάριμορ.

Την παιδική ταινία «Αρχηγός από κούνια – The Boss Baby» του 2017 όπου στη μεταγλωττισμένη βερσιόν στον βασικό ήρωα δανείζει τη φωνή του ο Πάνος Μουζουράκης, θα προβάλλει το Star το Σάββατο 31/12, παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 21.00 (στην αυθεντική κόπια της ταινίας ακούγονται οι φωνές των Άλεκ Μπόλντουιν, Στιβ Μπουσέμι, Τζίμι Κίμελ, Λίζα Κούντροου και Τόμπι Μαγκούαϊρ.

Θα ακολουθήσει στο Star στις 22.50 το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς μία εξαιρετικά αγαπημένη ταινία αν και την έχουμε δει πολλές φορές, η Χριστουγεννιάτικη κωμωδία για όλη την οικογένεια του Κρις Κολόμπους, Αμερικανικής παραγωγής 1990, «Μόνος στο σπίτι» με τον Μακόλει Κάλκιν και στις 01.00 μετά τα μεσάνυχτα η ταινία Βρετανικής & Αμερικανικής συμπαραγωγής συμπαραγωγής 2018 «Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» που είναι η 2η από τις συνολικά πέντε ταινίες του Wizarding World της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Η σκηνοθεσία είναι του Ντέιβιντ Γέιτς και παίζουν οι Έντι Ρέντμεϊν, Τζόνι Ντεπ, Τζουντ Λο, Ζόι Κράβιτζ. Το φιλμ είχε παιχθεί και στα Πατρινά σινεμά.

Τη Δευτέρα 2/1/2023 στο κανάλι Open στις 21.00 θα παιχθεί η καλογυρισμένη περιπέτεια του 2020 βασισμένη στο ομώνυμο θρυλικό μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον «Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης» σε σκηνοθεσία του Κρις Σάντερς που εκτυλίσσεται στην Αμερική του 1890 με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ. 

Ακολουθεί στο ίδιο κανάλι τη Δευτέρα 2/12 στις 23:00 η αστυνομική κωμική περιπέτεια «The Nice guys» σε σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ, παραγωγής 2016. Μυστήριο, ανατρεπτικό χιούμορ και νουάρ ατμόσφαιρα περιλαμβάνει η συγκεκριμένη ταινία που διαθέτει & ένα αταίριαστο αλλά λαμπρό δίδυμο πρωταγωνιστών, τους Ράσελ Κρόου και Ράιαν Γκόσλινγκ.

Στον ΑΝΤ1 τη Δευτέρα 2/1 στις 23.45 έχει προγραμματιστεί η ταινία «Για Ένα Αγόρι - About a Boy» σε σκηνοθεσία Κρις & Πωλ Βάις με τους Χιου Γκραντ, Νίκολας Χουλτ και την Τόνι Κολέτ.

Δεν θα παραλείψουμε την αισθηματική κομεντί με την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Ρέιφ Φάινς «Η Καμαριέρα – Maid on Manhattan» την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023 στις 22:50 στο κανάλι Mega.

H σκηνοθεσία είναι του Γουέιν Γουάνγκ ενώ έπαιζε και ο Μπομπ Χόσκινς. Διάρκεια: 96 λεπτά.

Η Μαρίσα Βεντούρα είναι μια ανύπαντρη μητέρα από το Μπρονξ, που εργάζεται ως καμαριέρα σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μανχάταν. Η μοίρα φέρνει στο δρόμο της τον Κρίστοφερ Μάρσαλ, γόνο πλούσιας οικογένειας και υποψήφιο γερουσιαστή, ο οποίος την ερωτεύεται, πιστεύοντας ότι πρόκειται για ένοικο του ξενοδοχείου. Οι δυο τους περνάνε ένα υπέροχο βράδυ μαζί, όμως η αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί και… η επόμενη μέρα είναι δύσκολη για όλους.

Τέλος τις φετινές σινε-επιλογές τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς στην ελληνική τηλεόραση τις ολοκληρώνουμε με 2 πολύ διαλεχτές ταινίες που θα προβληθούν στην ΕΡΤ. Την Κυριακή 1/1/2023 στην ΕΡΤ2 στις 22.30 θα παιχθεί η επική ιστορικο-δραματική ταινία του 1984 Αμερικανο-Βρετανικής παραγωγής 1984 σε σενάριο και σκηνοθεσία του σπουδαίου δημιουργού Ντέιβιντ Λην «Το Πέρασμα στην Ινδία», βασισμένη στο ομώνυμο έργο του 1960 του Σάμθα Ράμα Ράου, το οποίο είναι και αυτό βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1924 από τον Ε.Μ. Φόστερ. Πρωταγωνιστούν οι Τζούντι Ντέιβις, Βίκτορ Μπανέρτζι, Πέγκι Άσκροφτ, η οποία τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου και οι Τζέιμς Φοξ και Άλεκ Γκίνες. Όσκαρ απέσπασε και η μουσική του Μωρίς Ζαρ.

Στην ΕΡΤ2 τη Δευτέρα 2/1 στις 22.00 έχει προγραμματιστεί η ταινία μιούζικαλ «New York, New York» Αμερικανικής παραγωγής του 1977 σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορσέζε με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Λάιζα Μινέλι. Διάρκεια: 163 λεπτά. Το συγκεκριμένο φιλμ είναι ένας φόρος τιμής του Σκορσέζε στη μουσική της πόλης του, της Ν. Υόρκης με τον Ντε Νίρο να υποδύεται έναν σαξοφωνίστα και τη Μινέλι μία τραγουδίστρια που είναι ζευγάρι και μουσικοί συνεργάτες.

Η ταινία αν και αξιόλογη δεν είχε την αναμενόμενη εμπορική επιτυχία στην εποχή της.

Και στις 22:00 την Κυριακή 1/1/2023 στο κανάλι ALPHA θα προβληθεί η οικογενειακή κωμωδία «Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς - Daddy’s Home 2» του 2017 όπου ο πόλεμος μεταξύ του macho μπαμπά Ντάστι (Μαρκ Γουόλμπεργκ) και του μαλθακού πατριού Μπραντ (Γουίλ Φερέλ) συνεχίζεται. Στην οικογένεια προστίθεται και ο σκληρός παππούς Κερτ (Μελ Γκίμπσον).

Σκηνοθεσία: Σον Άντερς.

"Το Πέρασμα στην Ινδία".

"Το Πέρασμα στην Ινδία".

"Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης".

"Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης".

"Μπιλ και Τεντ: Ταξίδι στο Μέλλον".

"Μπιλ και Τεντ: Ταξίδι στο Μέλλον".

"The Holiday".

"The Holiday".

"New Year's Eve".

"New Year's Eve".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture