Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το ντοκιμαντέρ «Moonage Daydream» για τον Μπόουι και το «Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, A Song» στη βραχεία λίστα των Όσκαρ

Το ντοκιμαντέρ «Moonage Daydream» για το...

Ενδεχομένως να καταφέρουν να είναι και στην τελική υποψήφια 5άδα

Το ντοκιμαντέρ «Moonage Daydream» που εξερευνά το δημιουργικό και μουσικό ταξίδι του αξέχαστου θρύλου της ροκ, Ντέιβιντ Μπόουι και το «Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, A Song» που εξετάζει τη ζωή του Λέοναρντ Κοέν μέσα από το πρίσμα ενός από τα πιο δημοφιλή τραγούδια της σύγχρονης εποχής, είναι μεταξύ των 15 ντοκιμαντέρ που προκρίθηκαν για την κατηγορία του Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Ενδεχομένως να καταφέρουν να είναι και στην τελική υποψήφια 5άδα.

Το «Moonage Daydream» που μάλιστα προβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και στην Πάτρα, στη Βέσο Μάρε, είναι συνδυασμός από αρχειακά πλάνα του Μπόουι που παρουσιάζονται πρώτη φορά και στιγμιότυπα ζωντανής συναυλίας. Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών το 2022, όπου έλαβε κυρίως θετικές κριτικές, με τους κριτικούς να επαινούν την πειραματική, αντισυμβατική δομή της.

Το «Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, A Song» προβάλλει τον τραγουδοποιό και την εποχή του, το δραματικό ταξίδι του τραγουδιού από την απόρριψη της δισκογραφικής έως την άνοδό του στην κορυφή των charts, καθώς και συγκινητικές μαρτυρίες από σημαντικούς καλλιτέχνες για τους οποίους το "Hallelujah" έχει γίνει προσωπικό σημείο αναφορά του Κοέν. Ο Λέοναρντ Κοέν - Leonard Cohen (1934-2016) ως γνωστόν αγαπούσε ιδιαίτερα την Ύδρα όπου και διατηρούσε και σπίτι.

Συνολικά 144 ταινίες ήταν επιλέξιμες στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στα φετινά Όσκαρ.

Οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ για τους καλύτερους του 2022, πρόκειται να ανακοινωθούν την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023. Η τελετή απονομής με παρουσιαστή τον Τζίμι Κίμελ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, και θα μεταδοθεί ζωντανά στο ABC από το Dolby Theatre στο Χόλιγουντ, στο Λος Άντζελες.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture