Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άσυλο Ανιάτων: Απίστευτες καταστάσεις και παραιτήσεις- Τι λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων για τα ακραία περιστατικά

Άσυλο Ανιάτων: Απίστευτες καταστάσεις κα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

«Μεροκάματο του τρόμου» τονίζει

Αναστάτωση επικρατεί στο Άσυλο Ανιάτων Πάτρας, μετά από μια σειρά παραιτήσεων αλλά και ακραίων συμβάντων. Η τελευταία παραίτηση φαίνεται να αφορά τον γιατρό εργασίας, που είναι και ο πνευμονολόγος του ιδρύματος, μετά από  διαπληκτισμό που είχε με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, Θεόδωρο Παπαγεωργόπουλο. Πριν από αυτή την παραίτηση είχε προηγηθεί αυτή μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και δύο ακόμα ατόμων της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Μιλώντας στο thebest.gr o πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, ανέφερε: «Όπως ακούμε και μας ενημέρωσαν κάποια μέλη από το διοικητικό συμβούλιο, παραιτήθηκε ο γιατρός εργασίας λόγω ενός έντονου διαπληκτισμού μαζί μου, παραμονές μιας στάσης εργασίας που είχαμε προκηρύξει και δεν είχαμε το απαιτούμενο προσωπικό. Εμείς κάναμε την στάση εργασίας ώστε να πιέσουμε την διοίκηση για τα όσα συμβαίνουν μέσα στο άσυλο. Δεν είναι η πρώτη παραίτηση, έχουν παραιτηθεί και δυο μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής και ένα μέλος της διοίκησης, το οποίο και αναπληρώθηκε».

Αναφερόμενος στα συμβάντα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και αφορά ψυχιατρικό περιστατικό, εξηγεί: «Χθες βιώσαμε ένα ακόμα περιστατικό από τα πολλά που έχουμε ζήσει, καθώς ο ίδιος ασθενής πριν λίγο καιρό είχε δημιουργήσει την ίδια αναστάτωση, με μια συνάδελφο που την χτύπησε. Τότε η διοίκηση βγήκε και διέψευσε ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί και ότι η συνάδελφος έλεγε ψέματα. Χθες είχαμε πάλι τα ίδια. Την  προηγούμενη εβδομάδα είχαμε στείλει σχετικό έγγραφο στη διοίκηση. Ο ίδιος άνθρωπος είχε χτυπήσει έναν ασθενή. Χθες χτύπησε στο πρόσωπο μια συνάδελφο του βοηθητικού προσωπικού, χωρίς αιτία».

Για τον συγκεκριμένο ασθενή, όπως λέει ο κ. Παπαγεωργόπουλος, έχουν στείλει εξώδικο στη διοίκηση και τονίζει: «η ανεπάρκεια της διοίκησης να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, εμείς οι εργαζόμενοι τις βιώνουμε με αρνητικό πρόσημο καθημερινά. Έτσι το σωματείο συνεπικουρούμενο πλέον από τη δικαιοσύνη, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, ώστε, πρώτον ο συγκεκριμένος ασθενής να λάβει την αγωγή που πρέπει προκειμένου να ησυχάσει και να ηρεμήσει και να μην είναι τόσο αήθης η συμπεριφορά του, δηλαδή να βρίζει, να προκαλεί και να χτυπάει και δεύτερον να επέλθει η ηρεμία στο ίδρυμα. Βάσει του καταστατικού του ιδρύματος, από τη στιγμή που προκαλεί τέτοια προβλήματα, έπρεπε να έχει αποχωρήσει. Εμείς, ωστόσο, δεν ζητάμε κάτι τέτοιο γιατί τον βλέπουμε σαν δικό μας άνθρωπο, το μόνο που θέλουμε είναι να πάρει ό,τι είναι καλύτερο, από μια φαρμακευτική αγωγή και να είναι μαζί μας με καλύτερες συνθήκες».

Κάνοντας λόγο για «μεροκάματο του τρόμου», λέει: «Οι κοπέλες τις νύχτες φοβούνται γιατί είναι μόνες τους. Ο ασθενής αυτός είναι γεροδεμένος, δεν ηρεμεί εύκολα και δεν είναι διαχειρίσιμος. Αυτά που βιώνουν οι εργαζόμενοι αλλά και οι υπόλοιποι ασθενής είναι δύσκολα. Πριν λίγες ημέρες, ένας ασθενής που βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο μαζί του, διαπληκτίστηκε και αναγκάστηκε να μείνει όλο το βράδυ και μέχρι την επόμενη ημέρα το απόγευμα στο διάδρομο για να μην έχει επαφή μαζί του».

     

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις