Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γιορτινά σοκολατάκια με κάστανο και φουντούκι

Γιορτινά σοκολατάκια με κάστανο και φουντούκι

Λιώνουν στο στόμα

Γιορτινά σοκολατάκια με κάστανο και φουντούκι που λιώνουν στο στόμα.

Μερικά γιορτινά σοκολατάκια που ξεχειλίζουν Χριστουγεννιάτικες γεύσεις και αρώματα. Θα αναδείξουν τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ σας και όχι μόνο.

Υλικά
Καστανα 1 κιλό βρασμένα
Ζάχαρη Άχνη 1 φλυτζάνα
Ζαχαρούχο Γάλα 1
Σταγόνες Σοκολάτας 150 γραμμάρια
Μπισκότα 15 τριμμένα πτι μπερ
Φουντουκι 2 φλυτζάνες χοντροτριμμένο
Για την επικάλυψη
Κουβερτουρα 400 γραμμάρια
Ηλιέλαιο 1-2 κουταλιές της σούπας
Τα Χριστούγεννα τα γλυκά κάθε τύπου δίνουν και παίρνουν. Παρόλα αυτά, πρωταγωνιστές είναι τα σιροπιαστά, τα σοκολατάκια, οι κορμοί σοκολάτας και τα μπισκότα. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε μερικά πανεύκολα σοκολατάκια με κάστανα και φουντούκια που θα σας ξετρελάνουν!

Τα κάστανα, είναι ένα ξηρός καρπός που τα Χριστούγεννα αλλά και τον Χειμώνα είναι ο αγαπημένος μεζές, αλλά και υπέροχο υλικό για συνταγές μας. Ταιριάζουν πολύ με την σοκολάτα και αυτά τα Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια, είναι ό,τι πρέπει τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά.


Αρχικά βράζουμε τα κάστανα και τα λιώνουμε στο μούλτι. Τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη άχνη, το ζαχαρούχο γάλα, τις σταγόνες σοκολάτας, τα θρυμματισμένα μπισκότα και το χοντροτριμμένο φουντούκι.

Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στην συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο για να γίνει η κουβερτούρα πιο γυαλιστερή.

Πλάθουμε το μείγμα με τα κάστανα σε μπαλάκια και ρίχνουμε το κάθε μπαλάκι μέσα στην σοκολάτα. Τα βάζουμε πάνω σε σχάρα μέχρι να στεγνώσουν και μόλις παγώσει η σοκολάτα καλά, απολαμβάνουμε.

ΠΗΓΗ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight