Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λάρισα: Στο εδώλιο αστυνομικός που έκανε κεφαλοκλείδωμα σε γυναίκα

Λάρισα: Στο εδώλιο αστυνομικός που έκανε...

Η καταγγελία

Στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη ένας αστυνομικός που κατηγορείται για τα αδικήματα της εξύβρισης και εντελώς ελαφρά σωματικής κάκωσης.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, τον αστυνομικό κατήγγειλε μια γυναίκα η οποία, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο, δέχτηκε επίθεση και εξύβριση από τον κατηγορούμενο δύο χρόνια πριν, τη μέρα που «χτύπησε» την Ελλάδα η κακοκαιρία «Ιανός».

 Συγκεκριμένα, το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2020, η γυναίκα κατευθυνόταν με το αμάξι της στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας καθώς το μαγαζί του συζύγου της στα Φάρσαλα είχε πλημμυρίσει και δεν μπορούσαν να βγάλουν γραμμή. Σε κάποιο σημείο της Εθνικής Οδού Λάρισας-Φαρσάλων, ο κατηγορούμενος ντυμένος στα μαύρα και χωρίς κανένα διακριτικό της αστυνομίας, όπως κατέθεσε η ίδια, της κάνει νόημα να σταματήσει.

Η γυναίκα υπακούει, κατεβαίνει από το αμάξι, κινείται προς το σημείο που η κίνηση φαινόταν να έχει σταματήσει και ξαφνικά ακούει τον κατηγορούμενο να τη βρίζει και να της λέει: «Τώρα θα δεις τι θα πάθεις, θα έρθω εκεί και θα σε πλακώσω στο ξύλο».

Η γυναίκα, όπως παραδέχτηκε, τον έβρισε και η ίδια ενώ δεν αντιλήφθηκε ότι ο κατηγορούμενος ήταν αστυνομικός παρά μόνο όταν την οδήγησε στο περιπολικό. Τότε, σύμφωνα με την ίδια, ο κατηγορούμενος της έκανε κεφαλοκλείδωμα και επιχείρησε να την βάλει στο περιπολικό. Εκείνη τη στιγμή έφτασε στο σημείο μια συγγενής της γυναίκας η οποία επιχείρησε να χωρίσει την γυναίκα και τον κατηγορούμενο.

 «Εσείς δε ρωτήσατε γιατί σας σταμάτησε;» ρώτησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου τη γυναίκα με την τελευταία να απαντά: «Όχι βέβαια. Επικρατούσε μια σύγχυση τότε. Με σταμάτησε κάποιος άνθρωπος και κατέβηκα».

Στην ερώτηση της εισαγγελέως για ποιο λόγο ο κατηγορούμενος ήθελε να την βάλει στο περιπολικό, η γυναίκα απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της, ο πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο γιατί δεν ζητάει συγνώμη από την γυναίκα, η οποία όπως σημείωσε καταδικάστηκε και εκείνη πρωτόδικα για τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο περιστατικό, «ώστε να τελειώσει εδώ η ιστορία».

Ο κατηγορούμενος απάντησε τότε ότι δεν ήταν καν αυτός που μετέφερε τη γυναίκα στο περιπολικό, αλλά ένας συνάδελφος του.

Τελικά, η δίκη μετά και τις καταθέσεις δύο συναδέλφων αστυνομικών του κατηγορούμενου αναβλήθηκε με πρόταση της εισαγγελέως για να κληθεί να καταθέσει μια γυναίκα που ήταν στο σημείο όταν έγινε το περιστατικό. Επόμενη δικάσιμος ορίστηκε η 12η Ιανουαρίου του 2024.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις