Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο celebrity σεφ της ταινίας "Το Μενού" Ρέιφ Φάινς γίνεται στις 22 Δεκεμβρίου αισίως 60 ετών

Ο celebrity σεφ της ταινίας "Το Μεν...

Ο Άγγλος ηθοποιός πρωτοέγινε διάσημος πριν σχεδόν 30 χρόνια παίζοντας τον σκληρό και αδίστακτο Γερμανό διοικητή στην "Λίστα του Σίντλερ" του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Στις 22 Δεκεμβρίου 2022 ο γεννημένος στο Ίπσουιτς του Ηνωμένου Βασιλείου, ηθοποιός Ρέιφ Φάινς - Ralph Fiennes το 1962, θα γίνει αισίως 60 ετών. Ο Φάινς αυτό το διάστημα πρωταγωνιστεί στο ενδιαφέρον θρίλερ με στοιχεία μαύρης κωμωδίας «The Menu – Το Μενού» σε σκηνοθεσία του Mark Mylod, έχοντας για συμπρωταγωνιστές την Άνια Τέιλορ Τζόι, τον Νίκολας Χουλτ και την Janet McTeer. Ο απολαυστικός Φάινς που ακολουθεί μία επιτυχημένη καριέρα από τις αρχές του ’90, υποδύεται στο «Το Μενού» που συνεχίζεται να παίζεται με επιτυχία και στην Πάτρα (στα Odeon Veso Mare), έναν ιδιαίτερο celebrity σεφ, τον Julian Slowik, ιδιοκτήτη του ρεστοράν Hawthorne, με «θανατηφόρες» όμως βλέψεις και προθέσεις για τους πελάτες του. Η ταινία «The Menu» στη χώρα μας κοντεύει τα 45.000 εισιτήρια πανελλαδικά ενώ οι παγκόσμιες εισπράξεις προσεγγίζουν τα 50 εκατ. δολάρια.

Όπως διαβάσαμε στο www.cinemablend.com, σε άρθρο για τις καλύτερες κινηματογραφικές του εμφανίσεις, ο εργατικός Φάινς έχει 4 ακόμη project πάνω στα οποία δουλεύει, μεταξύ των οποίων & το «The Wonderful Story of Henry Sugar» που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Η καριέρα του Φάινς που στο ξεκίνημα του είχε υποδυθεί στην τηλεόραση τον Λόρενς της Αραβίας, πήρε την ανιούσα όταν τον επέλεξαν για πρωταγωνιστή τους πρώτα ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και αμέσως μετά ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ενώ σε κοντινή χρονική αλληλουχία ο γοητευτικός Φάινς με τη χαρακτηριστική χαμηλών τόνων φωνή του και το διαπεραστικό βλέμμα, έπαιξε στον «Άγγλο Ασθενή» του Άντονι Μινγκέλα το 1996.

Έχει παίξει και στις ταινίες Χάρι Πότερ ως Λόρδος Βόλντεμορτ.

Η ταινία λοιπόν που κυριολεκτικά τον πρωτοέφερε στο προσκήνιο και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν η Οσκαρική «Λίστα του Σίντλερ» του Σπίλμπεργκ το 1994, όπου ο Φάινς υποδύθηκε πειστικά και ανατριχιαστικά θα λέγαμε, τον σκληρό διοικητή των ναζί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, ονόματι Amon Goeth, κερδίζοντας υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου. Μπορεί να μην κέρδισε το Όσκαρ, κατάφερε πάντως να τιμηθεί με το BAFTA της Βρετανικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας για τον καλύτερο β’ ρόλο. Για την ερμηνεία του στον «Άγγλο Ασθενή» πλάι στην Κριστίν Σκοτ Τόμας και την Ζιλιέτ Μπινός, πήρε υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου.

Είχε προηγηθεί η εξαιρετική του ερμηνεία στο «Quiz Show» σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Ρόμπερτ Ρέντφορντ το 1995, φιλμ που έλαβε θαυμάσιες κριτικές και προτάθηκε για 4 Όσκαρ, καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου και καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου για τον Paul Scofield. Σε αυτή την ταινία που στην Ελλάδα είχε προβληθεί στις αίθουσες τον Φεβρουάριο του ’95, ο ταλαντούχος Φάινς είχε υποδυθεί ένα υπαρκτό πρόσωπο, τον ακαδημαϊκό Charles Van Doren που τη δεκαετία του ’50 συμμετείχε στο περίφημο και δημοφιλές τηλεπαιχνίδι του NBC, για να αποδειχθεί στη συνέχεια πως λάβαινε από πριν τις απαντήσεις από την παραγωγή προκειμένου να κερδίζει και να παραμένει ως διαγωνιζόμενος μιας και τον είχε αγαπήσει το κοινό και οι τηλεθεάσεις ήταν μεγάλες. Ο Βαν Ντόρεν είχε γίνει τότε μέχρι και εξώφυλλο στο περιοδικό Time.

Ο Φάινς έχει παίξει και σε άλλες υψηλού γοήτρου κινηματογραφικές ταινίες όπως ο «Επίμονος Κηπουρός» το 2005 σε σκηνοθεσία του Fernando Meirelles όπου κέρδισε Όσκαρ β’ γυναικείου η συμπρωταγωνίστρια του Ρέιτσελ Βάις, στο «The End Of The Affair - Το τέλος μιας σχέσης» σε σκηνοθεσία του Νιλ Τζόρνταν το 1999 με την Τζουλιάν Μουρ και στο επίσης Οσκαρικό «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Άντερσον το 2015. Δεν έχουν λείψει και οι πιο light ρόλοι του όπως στην κομεντί «Η Καμαριέρα» με την Τζένιφερ Λόπεζ σε σκηνοθεσία Ουέιν Ουάνγκ το 2002 και ρόλοι που προκάλεσαν όπως στον «Κόκκινο Δράκο», σε σκηνοθεσία Μπρετ Ράτνερ, που ήταν πρίκουελ της «Σιωπής των αμνών» με τον Φάινς να υποδύεται έναν δολοφόνο κατά συρροή, ονόματι Francis Dolarhyde.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture