Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα με αφορμή την Υγεία

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα με αφορμή την Υγεία

Τι αναμένεται να πει σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που έξω από την Βουλή θα βρίσκονται νοσηλευτές, γιατροί και ΠΟΕΔΗΝ, διαμαρτυρόμενοι για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την υγεία, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανέβει στο βήμα και να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει ότι επιχειρείται η κατάργηση του πυρήνα του ΕΣΥ και η δημόσια δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας.

Με αφορμή όμως την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας και «στην τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναλάβει το δίλημμα των εκλογών –που σύμφωνα με τον ίδιο είναι – αν θα παραμείνουν αδικία και ανισότητες ή θα επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού.

 


Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει λόγο για «βίαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς, για λεηλασία του δημοσίου πλούτου με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών» ενώ θα χαρακτηρίσει «ασέλγεια απέναντι στη δημοκρατία την αθλιότητα των παράνομων παρακολουθήσεων».

Περιγράφοντας χθες (30.11.2022) κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος του την τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα είπε πως: «Δεν ξέρω λοιπόν και προφανώς δε μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές για να απαλλαγούμε από αυτή τη δυσοσμία, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε να γνωρίζουμε και με βάση αυτά να οργανώσουμε τη τακτική μας

 


Πρώτον η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ασφυκτιά. Η αγοραστική δύναμη μειώνεται συνεχώς, το εισόδημα εξανεμίζεται στις πρώτες 15 ημέρες του μήνα. Και αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, τους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεύτερον η φθορά της κυβέρνησης είναι τεράστια. Το καταλαβαίνει αυτό όποιος περπατά και συζητά με τους απλούς ανθρώπους στην αγορά, στους χώρους δουλειάς.

Τρίτον οι υποκλοπές έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην κυβέρνηση. Όσοι υποτιμούν την επίδραση των λεγόμενων ταυτοτικών ζητημάτων, αυτών που αφορούν στο κράτος δικαίου και στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, κάνουν λάθος. Πρόσφατο παράδειγμα η επιρροή τους στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ με την απροσδόκητη συμμετοχή νέων ανθρώπων που κινητοποιήθηκαν για να προστατεύσουν το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα και τη Δημοκρατία.

Τέταρτον ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί πια παράγοντα πολιτικής αστάθειας, καθώς η μόνη δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές και να μην οδηγηθούμε σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση Προοδευτικής κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις