Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάζεται το μυθιστόρημα της Πατρινής εκπαιδευτικού και συγγραφέως Σοφίας Χριστοπούλου, «Αποχρώσεις ζωής»

Παρουσιάζεται το μυθιστόρημα της Πατρινή...

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στις 19.30 από τις εκδόσεις "Το Δόντι" στο DECK cafe, στην Ηρώων Πολυτεχνείου 42

Εκδήλωση παρουσίασης του μυθιστορήματος της Πατρινής εκπαιδευτικού και συγγραφέως Σοφίας Χριστοπούλου με τίτλο «Αποχρώσεις ζωής» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στο DECK cafe, στην Ηρώων Πολυτεχνείου 42 στην Πάτρα. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις «Το Δόντι» τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στις 7.30 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

- Παντελής Σ. Κυπριανός, καθηγητής Ιστορίας στο Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών

- Αθανασία Μπαλωμένου, Σύμβουλος Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου Μαθηματικών του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας

- Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στην Π.Ε. Αχαΐας,

- Μαρίνα Ριζογιάννη, δημοσιογράφος

Οι ηρωίδες του βιβλίου είναι έξι γυναίκες που ζουν σε αλληλεξάρτηση με πυρήνα ένα σαλόνι ομορφιάς σε μια μεσογειακή πόλη. Στον καθρέφτη του χρόνου η πόλη και οι ηρωίδες βλέπουν τον εαυτό τους με ένα ρεαλιστικό, άδηλο αφηγηματικό τρόπο. Η πραγματική δύναμη και η ενσυναίσθηση τις κάνει να αλληλοεπιδρούν με θάρρος, με γκρίνια, με επιμονή, με άποψη, μα πάνω από όλα με αγάπη.

*Η Σοφία Χριστοπούλου έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος του Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι φιλόλογος με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις Επιστήμες της Αγωγής από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Υπηρέτησε σε πολλές θέσεις ευθύνης, όπως αναπληρώτρια Συμβούλου στο Προξενείο του Ρότερνταμ στην Ολλανδία, διευθύντρια του Σχολείου Β' Ευκαιρίας, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων και Προϊσταμένη Επιστημονικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Έχει γράψει και επιμεληθεί βιβλία γύρω από ιστορικά, εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι, υπό την αιγίδα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Πάτρα 2006, είχε κυκλοφορήσει μία εμπεριστατωμένη δίγλωσση (αγγλικά, ελληνικά) μελέτη της Σοφίας Χριστοπούλου με τίτλο «Αχαιών γεύσεις», που ερευνούσε τις διατροφικές παραδόσεις και συνήθειες των κατοίκων της Αχαΐας, έτσι όπως διαμορφώθηκαν στη διάρκεια των αιώνων, μέσα από κείμενα και προφορικές μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture