Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Δύο Ελληνίδες δίνουν τη φωνή τους στην επιτυχημένη σειρά του Netflix 1899

Δύο Ελληνίδες δίνουν τη φωνή τους στην ε...

Σοφία Σαρρή και Χρύσα Τσαλταμπάση συμμετέχουν στο soundtrack και στα φωνητικά που ακούγονται καθ' όλη τη διάρκεια των επεισοδίων

Ήταν Ιούνιος του 2020, όταν κυκλοφόρησε στο Netflix η τρίτη και τελευταία σεζόν του «Dark», με τους δημιουργούς του να αποθεώνονται. Δύο χρόνια μετά οι Γερμανοί Jantje Friese και Baran bo Odar επιστρέφουν στην streaming πλατφόρμα παρουσιάζοντας το 1899.

Η νέα σειρά μυστηρίου έκανε πρεμιέρα στις 17 Νοεμβρίου και ήδη έχει κερδίσει τους χρήστες.

Όλα ξεκινούν όταν μια ομάδα Ευρωπαίων μεταναστών αναχωρεί από το Λονδίνο με ένα ατμόπλοιο για τη Νέα Υόρκη. Όταν όμως συναντούν ένα άλλο πλοίο μεταναστών που παραδέρνει στην ανοιχτή θάλασσα, το ταξίδι τους και τα όνειρα που είχαν για μια καλύτερη ζωή μετατρέπονται στον απόλυτο εφιάλτη.

Η μυστηριώδη ατμόσφαιρα που περιβάλλει τη σειρά, η υπόθεση και η σκηνοθεσία την κάνουν μοναδική.

Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στην επιτυχία που σημειώνει παίζουν επίσης τα φωνητικά και η μουσική του Ben Frost. Μάλιστα, έχουν ελληνικό «άρωμα».

Συγκεκριμένα, τα μοναδικά φωνητικά που ακούγονται τόσο στο soundtrack, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια των επεισοδίων, ανήκουν σε δύο Ελληνίδες καλλιτέχνιδες, τη Σοφία Σαρρή και τη Χρύσα Τσαλταμπάση.

Αμφότερες οι vocal artists έκαναν αναρτήσεις στα social media
H Σοφία Σαρρή, που πρόσφατα κυκλοφόρησε το οπτικοακουστικό έργο «ARIADNE» και διακρίθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών, έγραψε στο προφίλ της στο Instagram: «Είμαι ενθουσιασμένη που ακούω τη φωνή μου στο σάουντρακ της νέας σειράς του Netflix σε μουσική του Ben Frost (Ethermachines) μαζί με την ταλαντούχο φίλη μου Χρύσα Τσαλταμπάση και τόσους άλλους εκπληκτικούς μουσικούς από όλο τον κόσμο. Αν έχετε διάθεση απόψε για Netflix και ανατριχίλες, ξέρετε τι να κάνετε».

Με τη σειρά της η Χρύσα Τσαλταμπάση, που έχει δώσει κομμάτια της στις σειρές «Star Crossed», «Delirium», «Beauty and the beast» «Dos Lunas», «The secret circle», δημοσίευσε ένα screenshot από τα credits της μουσικής του 1899.

Η σύνοψη του 1899 αναφέρει: Μια οπτικά εντυπωσιακή οδύσσεια, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Οι δημιουργοί της διεθνώς αναγνωρισμένης σειράς «Dark» μάς ταξιδεύουν στη χρονιά 1899 με οδηγό τον Κέρβερο. Ό,τι χάθηκε θα βρεθεί.

Το cast
Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Maciej Musiał, Anton Lesser, Lucas Lynggaard Tønnesen, Rosalie Craig, Clara Rosager, Maria Erwolter, Yann Gael, Mathilde Ollivier, José Pimentão, Isabella Wei, Gabby Wong, Jonas Bloquet, Fflyn Edwards, και Alexandre Willaume.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight