Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Διακόσια καθίσματα της ιστορικής αίθουσας Studio στην Αθήνα απέκτησαν τα ονόματα 200 σημαντικών Ελλήνων δημιουργών

Διακόσια καθίσματα της ιστορικής αίθουσα...

Οι υπεύθυνοι του Studio new star art cinema ευχαριστούν όσους στήριξαν την πρωτοβουλία αυτή & συμμετείχαν στην επιλογή των Δημιουργών με τις προτάσεις τους που έφτασαν τις 6.500 συμμετοχές

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τοποθέτηση των ονομάτων των 200 Ελλήνων Δημιουργών στα καθίσματα του Studio new star art cinema μετά από μία διαδικασία ανοιχτής συζήτησης και συνδιαλλαγής απόψεων με σημαντικούς ανθρώπους της τέχνης και το σινεφίλ κοινό. 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και ευγνωμοσύνη που υποστηρίξατε την πρωτοβουλία μας αυτή και συμμετείχατε  στην επιλογή των Δημιουργών με τις προτάσεις σας, οι οποίες έφτασαν τις 6.500 συμμετοχές! 

Τα 200 ονόματα των Δημιουργών του Ελληνικού Κινηματογράφου τοποθετήθηκαν στην κεντρική στήλη των καθισμάτων του STUDIO ανάμεσα από τις δύο κολώνες του Θόδωρου Αγγελόπουλου και του Σωτήρη Καψάσκη.

Καθ’όλη τη διάρκεια των εορτασμών των 55 χρόνων από την ίδρυση του STUDIO, ο κινηματογράφος θα διοργανώνει ατομικά αφιερώματα ή ομαδοποιημένα στους Έλληνες Δημιουργούς με ειδικές προβολές. 

Είμαστε ακόμα ανοιχτοί σε προτάσεις για οποιαδήποτε τυχόν παράλειψη κάποιου σπουδαίου Δημιουργού που δε βρίσκεται στη λίστα ενώ ταυτόχρονα προχωράμε τη διαδικασία των πληροφοριών για κάθε δημιουργό στην ιστοσελίδα μας. Οι πληροφορίες συνεχώς θα εμπλουτίζονται με νέα στοιχεία και υλικό (βιογραφίες, φιλμογραφίες, φωτογραφικό υλικό κ.α.)

Όσοι από εσάς, φίλοι του STUDIO και μέλη της οικογένειας των δημιουργών, επιθυμείτε να προσφέρετε αρχειακό υλικό για τους δημιουργούς μπορείτε να το κάνετε στέλνοντας το υλικό στο email: [email protected] ή μπορείτε να φέρετε το υλικό στον κινηματογράφο και να το ψηφιοποιήσουμε. Θα ήταν χαρά μας, να το χρησιμοποιήσουμε και να δημοσιεύσουμε τα ονόματα σας ως πηγή άντλησης των πληροφοριών .

Η λίστα με τους 200 Έλληνες Δημιουργούς περιλαμβάνει ονόματα όπως ο Παντελής Βούλγαρης, ο Θανάσης Βέγγος, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Βασίλης Βασιλικός, η Λουκία Ρικάκη, ο Κώστας Γαβράς, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, ο Νίκος Κούνδουρος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Αλέκος Σακελλάριος, ο Ζυλ Ντασέν, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Σταμάτης Σπανουδάκης, ο Λάκης Παπαστάθης, ο Δήμος Αβδελιώδης, η Μαρία Πλυτά, ο Μάριος Πωρίτης, ο Ντίνος Κατσουρίδης, ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Σταύρος Τορνές, η Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Δημήτρης Ψαθάς, ο Μάνος Λοίζος, η Ελένη Καραίνδρου, η Φρίντα Λιάππα, κ.α.

*Το STUDIO new star art cinema που είναι μία ιστορική κινηματογραφική αίθουσα βρίσκεται στην οδό Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής, στην Αθήνα.

Η επίσημη ιστοσελίδα του STUDIO είναι η: https://www.newstarartcinema.gr/

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture