Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού ο τόμος «Ψηφίδες Ελευθερίας»

Πάτρα: Παρουσιάζεται στην αίθουσα της Δι...

Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 στις 19.00 - Η έκδοση πραγματοποιήθηκε από την Εθνολογική Εταιρία Πελοποννήσου & το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ - Θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Πατρών

Την ερχομένη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού στην οδό Κανάρη, στην Πάτρα θα γίνει η παρουσίαση του τόμου «Ψηφίδες Ελευθερίας» που εξέδωσε η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Πάτρα, για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Για τις «Ψηφίδες Ελευθερίας» θα μιλήσουν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κος Χρυσόστομος, ο Μεσολογγίτης Δικηγόρος Νίκος Κορδόσης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Διεξόδου, ο Λεωνίδας Σωτηρόπουλος Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Δημήτριος Παλούκης, Εκπαιδευτικός Προϊστάμενος των Αρχείων του Κράτους στην Άμφισσα και ο Πατρινός δικηγόρος και συγγραφέας Χρήστος Μούλιας Πρόεδρος της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Πελοποννήσου.

«Οι Ψηφίδες Ελευθερίας» είναι ένας καλαίσθητος τόμος 460 σελίδων μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται γεγονότα, πρόσωπα, δράσεις πριν στην διάρκεια και μετά την Επανάσταση του 1821. Φωτίζονται γεγονότα και προσωπικότητες αλλά και στιγμές του καθημερινού βίου των Ελλήνων, ενώ αποκαθίστανται αλήθειες  και γεγονότα που πολύ έχουν αμφισβητηθεί, τα τελευταία κυρίως χρόνια.

Η εκδήλωση της παρουσίασης του τόμου «Ψηφίδες Ελευθερίας» είναι ενταγμένη στα Πρωτοκλήτεια 2022. Όπως τονίζει ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ, ο συγκεκριμένος επετειακός τόμος αναφέρεται στη συμμετοχή του κλήρου και του λαού της Αχαΐας στον ηρωικό αγώνα για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και αποτελεί φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν για την προετοιμασία της Επανάστασης, με πρωτεργάτη τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Τον τόμο επιμελήθηκε ο γνωστός καταξιωμένος ιστορικός και δικηγόρος των Πατρών Χρήστος Μούλιας και την όλη προσπάθεια στήριξαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου, Νήσων και ο ΟΛΠΑ.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε από την Εθνολογική Εταιρία Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ. Την εκδήλωση τη Δευτέρα το απόγευμα στην αίθουσα της Διακιδείου θα συντονίσουν:

•             Ο Μιχάλης Βασιλάκης δημοσιογράφος – Πρόεδρος του Μουσείου Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων.

•             Η Γωγώ Καραλή δημοσιογράφος- Γενική Γραμματέας της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρίας Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture