Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Το Πνευματικό Κέντρο Άνω Σύρου θα ονομαστεί “Μπάμπης Κουλούρας”

Το Πνευματικό Κέντρο Άνω Σύρου θα ονομασ...

Κατόπιν πρότασης και ομόφωνης απόφασης της Κοινότητας Άνω Σύρου

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης αποφάσισε να τιμήσει το γνωστό καλλιτέχνη και δημοσιογράφο, Μπάμπη Κουλούρα, με ονοματοδοσία του Πνευματικού Κέντρου Άνω Σύρου – ΡΕΔΗΣΕ. 

Το όνομά του θα δοθεί στο ισόγειο του κτιριακού συγκροτήματος το οποίο βρίσκεται στην “καρδιά” του οικισμού, κατόπιν πρότασης και ομόφωνης απόφασης της Κοινότητας Άνω Σύρου, η οποία υιοθετήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση. 

Τόσο ο δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι τοποθετήθηκαν, μίλησαν με τα πλέον επαινετικά λόγια για την προσωπικότητα, το πλούσιο έργο και την προσφορά του Μπάμπη Κουλούρα στον πολιτισμό, στην προβολή και διαφήμιση του νησιού με μια σπάνια πολυσχιδή δράση για τα τοπικά δεδομένα. 

Να σημειωθεί ότι ο Μπάμπης Κουλούρας για τις πολιτιστικές, κοινωνικές, δημοσιογραφικές και αθλητικές του δράσεις έχει τιμηθεί από τον γενέθλιο Δήμο του Σύρου-Ερμούπολης με το Χρυσό Μετάλλιο, από τον τ. Δήμο Ποσειδωνίας, από την UNESCO, τους Γιατρούς του Κόσμου, με το μετάλλιο τιμής του Παλαιστινιακού Λαού και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τις Ομοσπονδίες Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Βοστώνης, Σύδνεϋ, Μυκόνου, Σερίφου, την Κατ’ οίκον Νοσηλεία και Φροντίδα Σύρου, από το Ινστιτούτο Σύρου, τον Σύλλογο Πελοποννησίων, το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, την Εκπαιδευτική-Θεατρική Ομάδα Σαντορίνης ‘’ΕΝ ΟΔΩ’’, το Διεθνές ROTARY με το ανώτατο βραβείο προσφοράς Paul Harris Fellow, τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης Σύρου και έχει ανακηρυχθεί από το
FORUM 2021, μαζί με την Blue Star Ferries, πρώτος πρεσβευτής στην Ελλάδα και στον κόσμο της προσπάθειας να αναδειχθεί η Σύρος και οι Κυκλάδες Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.

 Ξεχωριστό κομμάτι του πλούσιου βιογραφικού του αποτέλεσαν τα αφιερώματα – παραστάσεις στους σπουδαίους Καβάφη και Γκάτσο, τα οποία παρουσιάστηκαν και ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλίας και αποτέλεσαν ποιοτικούς πρεσβευτές της πρωτεύουσας των Κυκλάδων. 

Ο Μπάμπης Κουλούρας δραστηριοποιείται για περίπου 40 χρόνια στη διάσωση οπτικοακουστικού υλικού, έχοντας διοργανώσει δεκάδες εκδηλώσεις, ζει στην Άνω Σύρο τα τελευταία 28 χρόνια, είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, ενώ συνέδεσε το όνομά του με τη λειτουργία της δημοτικής τηλεόρασης ΑΙΓΑΙΟ TV. 

Είναι παντρεμένος με τη Νικολέττα Ρούσσου με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, το Γιώργο, μηχανολόγο – μηχανικό και τον Εύδοξο ανθυποπλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού, ενώ από τον πρώτο του γάμο, απέκτησε τον πρώτο του γιο, Φραγκίσκο, ηχολήπτη, σκηνοθέτη και μουσικό παραγωγό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture