Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απόψε τιμάται η ανακομιδή των λειψάνων του Αγ. Γεωργίου σε Παντάνασσα και Λάγγουρα

Πάτρα: Απόψε τιμάται η ανακομιδή των λει...

Θα τελεστεί και στους δύο ιερούς ναούς ιερά αγρυπνία

Η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του λαοφιλούς Αγίου Γεωργίου του μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου τιμάται από την εκκλησία μας στις 3 Νοεμβρίου και στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών όπου υπάρχει τρίτη Αγία Τράπεζα αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο καθώς και παλαιά εικόνα του σε μαρμάρινο θρόνο, θα τελεστεί απόψε Τετάρτη 2/11/2022, παραμονή της ανακομιδής, ιερά αγρυπνία από τις 20.30 έως περίπου τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Μάλιστα κατά το παρελθόν λειτουργούσε σε μικρή απόσταση και εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που πλέον δεν υπάρχει, ωστόσο η πλατεία απ’ όπου ξεκινάει η οδός Γερμανού, έχει κρατήσει την ονομασία Αγίου Γεωργίου.

Στην ιερά αγρυπνία θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος από τον γειτονικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

Να σημειώσουμε ακόμα για το ναό Παντανάσσης πως την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου ξεκινούν για τη χειμερινή περίοδο οι 2 πρωινές λειτουργίες τις Κυριακές, η 1η με τη συμμετοχή των ιεροψαλτών και η 2η που θα ξεκινά στις 9 το πρωί με τη συμμετοχή της τετράφωνης ανδρικής χορωδίας "Γεώργιος Τριάντης" με τη μεγάλη ιστορία, την οποία διευθύνει ο μαέστρος Θόδωρος Χαλκιόπουλος.

Τέλος απόψε στις 9 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία για την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου και στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα Πατρών που θα ολοκληρωθεί στις 00.45 μετά τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις