Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με μεγάλη συγκίνηση αναμένεται στην Πάτρα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από το Όρος των Ελαιών

Με μεγάλη συγκίνηση αναμένεται στην Πάτρ...
Μαρτάτος Tάκης

Η ιερά εικόνα της Παναγίας από το Όρος των Ελαιών της Μικρής Γαλιλαίας που φυλάσσεται στο ναό των Αγίων Αποστόλων, θα παραμείνει στην Πάτρα για 15 ημέρες, έως τις 20/11

Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου γνωστοποιήθηκε πως ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος είχε μεταβεί εκτάκτως στους Αγίους Τόπους, τα Ιεροσόλυμα. Ο λόγος δεν είχε δημοσιοποιηθεί, ωστόσο πιθανόν είχε να κάνει με την τακτοποίηση όλων των λεπτομερειών για τη μεταφορά, όπως έγινε τώρα γνωστό, της θαυματουργής και περιάκουστης Εικόνας της Παναγίας του Όρους των Ελαιών το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στην Πάτρα από τα Ιεροσόλυμα στο πλαίσιο των φετινών Πρωτοκλητείων και για να λάβουν ευλογία και δύναμη οι κάτοικοι της Πάτρας και ευρύτερα της Αχαΐας και όχι μόνο.

Η λαμπρή και πάνδημη υποδοχή της εικόνας θα λάβει χώρα στις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου στα προπύλαια του νέου ιερού ναού του Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου ενώ η εικόνα θα παραμείνει έως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 και θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες.

Πρόκειται όπως είδαμε για την ιερά εικόνα της Παναγίας, την αποκαλούμενη «Ελαιωνίτισσα» από το Όρος των Ελαιών της Μικρής Γαλιλαίας, ενός αγιασμένου τόπου από την παρουσία της Υπεραγίας Θεοτόκου και από την παρουσία του Υιού Της, Ιησού Χριστού.

Στον προσφιλή αυτόν τόπο η Παναγία προσευχόταν και εκεί δέχθηκε το μήνυμα της Κοιμήσεώς Της. Από αυτόν τον κατεξοχήν ιερό τόπο, στον οποίο φυλάσσεται η σεπτή εικόνα Της, εντός του ναού των Αγίων Αποστόλων, είχε προ 3 ετών μεταφερθεί η εικόνα για ευλογία στην πόλη της Κοζάνης μεταφέροντας τη Θεομητορική χάρη Της.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, η μητέρα του Ιησού Χριστού, Μαρία (η Θεοτόκος και Παναγία), πληροφορήθηκε τον επικείμενο θάνατό της από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ τρεις ημέρες προτού αυτό συμβεί και άρχισε να προετοιμάζεται κατάλληλα.

Προσεύχεται στο όρος των Ελαιών και δίνει τα υπάρχοντά της σε δύο γειτόνισσές της χήρες. Επειδή κατά την ημέρα της Κοίμησής της δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, καθώς κήρυτταν «απανταχού γης», μια νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της. Μοναδικός απών ήταν ο απόστολος Θωμάς. Η Κοίμηση της Θεοτόκου συνέβη στο σπίτι του Ευαγγελιστή Ιωάννη, στο οποίο διέμενε η μητέρα του Θεανθρώπου.

Η συγκεκριμένη, πολύ όμορφη εικόνα είχε ταξιδέψει & πριν 4 χρόνια στη συμπρωτεύουσα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Δημητρίου πολιούχου της Θεσσαλονίκης & η λαμπρή υποδοχή είχε λάβει χώρα τη Δευτέρα 15/10/2018 στο Λευκό Πύργο. Μαζί με την Ιερά εικόνας της Παναγίας "Όρους των Ελαίων" είχε μεταφερθεί & ο Τίμιος Σταυρός προερχόμενα από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Στην Πάτρα έχουν έρθει και κατά το παρελθόν για προσκύνηση από τους πιστούς ιστορικές και θαυματουργές εικόνες όπως η εικόνα της Παναγίας Σουμελά (η υποδοχή της είχε λάβει χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου 2019 μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου) που είναι μία εικόνα, σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού & φυλάσσεται στο Βέρμιο.

*Εν αναμονή λοιπόν το Σάββατο 5/11 της άφιξης της θαυματουργής Ιερής Εικόνας της Παναγίας του Όρους των Ελαιών ή «Ελαιωνίτισσας» που θα μεταφερθεί στην Πάτρα, πόλη του μαρτυρίου του Πρωτόκλητου Απόστολου Ανδρέα, από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων της Μικρής Γαλιλαίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις