Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και άλλοι σταρ χαιρέτισαν τη νίκη του Βραζιλιάνου Προέδρου Λούλα

Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και άλλοι σταρ χα...

Ο απερχόμενος πρόεδρος & αντίπαλος του Λούλα, Ζαΐρ Μπολσονάρου είχε ισχυριστεί ότι ο Ντι Κάπριο «πλήρωσε» για τις πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Ο 47χρονος Αμερικανός σταρ του σινεμά και μάχιμος περιβαλλοντολόγος Λεονάρντο ντι Κάπριο ήταν μεταξύ των πολλών προσωπικοτήτων του Χόλιγουντ που ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία όπου νίκησε ο 77χρονος Αριστερός Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα που ήταν & πάλι πρόεδρος της Βραζιλίας από το 2003 έως το 2011.

Ο Ντι Κάπριο, γνωστός για την ακτιβιστική του δράση για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και του δάσους και οικοσυστήματος του Αμαζονίου, εισήλθε σε διαμάχη με τον Μπολσονάρο το 2019, αφού ο τότε πρόεδρος & αντίπαλος με τον Λούλα στις τωρινές προεδρικές εκλογές, διατύπωσε έναν εντελώς αβάσιμο ισχυρισμό ότι ο ηθοποιός «πλήρωσε» για τις πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Ο 67χρονος ακροδεξιός στα πολιτικά του πιστεύω, Ζαΐρ Μεσίας Μπολσονάρου δείχνει να μην μπορεί να πιστέψει πως έχασε τις εκλογές.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έγραψε σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter: «Το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βραζιλία αποτελεί μια ευκαιρία να αλλάξει η πορεία της ιστορίας, όχι μόνο για τη Βραζιλία και τον Αμαζόνιο, αλλά και για τον κόσμο».

Στο μεταξύ κι άλλοι ηθοποιοί πανηγύρισαν τη νίκη του Λούλα, σύμφωνα με το THR.

Ο πρωταγωνιστής του «Star Wars – Πολέμου των άστρων» Μαρκ Χάμιλ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Βραζιλίας: Lula da Silva!!!#ByeByeΒolsonaro».

Ο Τζορτζ Τακέι του «Star Trek» εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για το αποτέλεσμα στο Twitter, γράφοντας: «Νίκησαν τον εξτρεμισμό και τον φασισμό στη Βραζιλία. Ας το κάνουμε στην Αμερική».

Επίσης πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών και άλλοι διάσημοι είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στον Λούλα.

«Οι εκλογές στη Βραζιλία μπορεί να καθορίσουν, εάν το τροπικό δάσος του Αμαζονίου θα συνεχίσει να είναι “οι πνεύμονες του κόσμου” ή θα αποψιλωθεί για βραχυπρόθεσμο κέρδος» σχολίασε η 80χρονη διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έχει γεννηθεί στις 27 Οκτωβρίου του 1945 στο Γκαρανιούς του Περναμπούκο και κατάγεται από φτωχή οικογένεια. Ανήκει στο Εργατικό Κόμμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight