Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Ροταριανός Όμιλος Κωστής Παλαμάς εορτάζει τον μήνα εξάλειψης της πολυομελίτιδας

Ο Ροταριανός Όμιλος Κωστής Παλαμάς εορτά...

Το Διεθνές Ρόταρυ ξεκίνησε τη μάχη ενάντια στην πολιομυελίτιδα το 1979, με ένα πολυετές σχέδιο εμβολιασμού στις Φιλιππίνες

Ένα πλεονέκτημα του να είσαι Ροταριανός είναι πως μπορείς να νιώθεις περήφανος, όντας μέλος ενός οργανισμού που πραγματικά κάνει τη διαφορά στον κόσμο.

Από το 1985, οι Ροταριανοί προσέφεραν ως παράγοντες κινητοποίησης στις τοπικές κοινωνίες για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας κινητοποιώντας διεθνείς οργανισμούς, κυβερνήσεις, ιδιωτικές οργανώσεις, κοινωνίες και ιδιώτες που εντάχθηκαν στην παγκόσμια προσπάθεια να εξαλειφθεί η πολιομυελίτιδα.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Ροταριανού Ομίλου Κωστής Παλαμάς με πρόεδρο τον κ. Χρήστο Ασημακόπουλο, που εορτάζει τον μήνα της εξάλειψης του Polio Plus.

Το Ρόταρυ όπως τονίζει η ανακοίνωση, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Παγκόσμιας Εξάλειψης της Πολιομυελίτιδας (GPEI), συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης των ΗΠΑ, τη UNICEF, το Ίδρυμα Μπίλ και Μελίντα Γκέιτς και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για την επίτευξη αυτού του ιστορικού στόχου.

Μέσα σε αυτή την προσπάθεια, οι Ροταριανοί προσφέρουν τον χρόνο τους και χρήματα στον σκοπό αυτό, μαζεύοντας χρήματα, προσπαθώ-ντας για κυβερνητική υποστήριξη, αλλά και ως εθελοντές, βοηθώντας στον εμβολιασμό παιδιών και αφυπνίζοντας τις τοπικές τους κοινότητες. Η συνεισφορά του Ρόταρυ στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας έχει ξεπεράσει τα 1.6 δις δολάρια περιλαμβάνοντας ισόποσες δωρεές από το Ίδρυμα Γκέιτς.

Εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές έχουν υποστηρίξει τις Εθνικές Ημέρες Εμβολιασμού. Από το 1988, περισσότερα από 2 δις παιδιά έχουν λάβει το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας και έχουμε πετύχει 99.9% μείωση των κρουσμάτων της ασθένειας. Θεωρείται η μεγαλύτερη ανθρωπιστική δράση που έχει υπάρξει ποτέ στον κόσμο, και κάθε Ροταριανός μπορεί να νιώθει περήφανος για αυτό το επίτευγμα.

Για να μάθετε πως να υποστηρίξετε τις προσπάθειες του Ρόταρυ για την εξάλειψη της πολιο-μυελίτιδας, επισκεφθείτε το endpolio.org.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το Διεθνές Ρόταρυ ξεκίνησε τη μάχη ενάντια στην πολιομυελίτιδα το 1979, με ένα πολυετές σχέδιο εμβολιασμού στις Φιλιππίνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις