Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Ξεκινά προβολές την Πέμπτη η 2η αίθουσα του Πάνθεον με εναρκτήριο φιλμ το "Εκεί που Ζούμε"

Πάτρα: Ξεκινά προβολές την Πέμπτη η 2η α...

Πρόκειται για τη νέα ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα με πρωταγωνιστή τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο

Ανοίγει για τη νέα χειμερινή περίοδο αυτή την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 η 2η αίθουσα του Πάνθεον που ως γνωστόν, λειτουργεί αμιγώς ως κινηματογραφική με την ευθύνη της διαχείρισης να έχει ο Παναγιώτης Κοτσαύτης.  

Όπως είδαμε, η αρχή γίνεται με την πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες της καινούριας ταινίας του σημαντικού σκηνοθέτη Σωτήρη Γκορίτσα («Απ’ Το Χιόνι», «Βαλκανιζατέρ», «Μπραζιλέρο», «Παρέες», «Απ' Τα Κόκαλα Βγαλμένα») με τίτλο «Εκεί που Ζούμε». Ο Γκορίτσας επιστρατεύει το χαρακτηριστικό του χιούμορ και βασισμένος στο εξαιρετικό ομώνυμο μυθιστόρημα του Χρίστου Κυθρεώτη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία μιας ακόμα εύστοχης και αιχμηρής καταγραφής της ελληνικής κοινωνίας.

Η ταινία θα προβάλλεται στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη, από την Πέμπτη 27/10 έως και την Τετάρτη 2/11/2022 στις 19:30 και στις 21:30.

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Γκορίτσας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Στέλιος Μάινας, Μάκης Παπαδημητρίου, Χριστίνα Τσάφου, Μαρία Καλλιμάνη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ναταλία Τσαλίκη, Αργύρης Μπακιρτζής, Γιούλικα Σκαφιδά, Τάκης Σακελλαρίου, Μαίρη Μηνά, Λένα Παπαληγούρα, Ωρόρα Μαριόν και η Λένα Κιτσοπούλου.

Διάρκεια: 94 λεπτά.

Περίληψη

Tην ημέρα όπου το κέντρο της Αθήνας ζει άλλη μια συνηθισμένη αναστάτωση, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του. Μόνο που το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του θα εξελιχθεί εντελώς απρόσμενα – προσγειώνοντάς τον από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε λαμπερές καντίνες και σκοτεινά πάρκινγκ της Εθνικής οδού, από το τακτοποιημένο εργένικο σπίτι του στο Λυκαβηττό σε αγροικίες στο Χαλκούτσι και πολυτελείς βίλες στην Αλίαρτο – και θα τελειώσει απρόβλεπτα ξημερώματα στην Αθήνα.

Το soundtrack και το ομώνυμο τραγούδι της ταινίας είναι του μόνιμου συνεργάτη του Σωτήρη Γκορίτσα, Νίκου Πορτοκάλογλου.

Διανομή από την εταιρεία Feelgood.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture