Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γιατί η ημέρα που διάλεξε ο βασιλιάς Κάρολος για τη στέψη του είναι κίνηση-περιφρόνηση σε Χάρι-Μέγκαν

Γιατί η ημέρα που διάλεξε ο βασιλιάς Κάρ...

Πριν από λίγες ημέρες ο βασιλιάς Κάρολος Γ' ανακοίνωσε ότι η στέψη του θα γίνει στις 6 Μαΐου 2023.

Την Τρίτη τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν πως ο νέος Βρετανός ηγεμόνας θα στεφθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, οκτώ μήνες μετά την άνοδό του στον θρόνο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Σύμφωνα με το Παλάτι, η ιστορική τελετή, στην οποία θα στεφθεί και η βασιλική σύζυγος Καμίλα μαζί με τον σύζυγό της, «θα έχει τις ρίζες της στις μακρόχρονες παραδόσεις και στο μεγαλοπρεπές θέαμα», αλλά «θα αντανακλά τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και θα κοιτάζει προς το μέλλον».

Τι τρέχει με την ημερομηνία που διάλεξε ο βασιλιάς Κάρολος να γίνει η στέψη του
Σε πρώτη ανάγνωση, κανείς δεν πρόσεξε κάτι περίεργο. Στη συνέχεια, όμως, το Διαδίκτυο άρχισε να κατακλύζεται από σχόλια που ανέφεραν ότι η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι καθόλου τυχαία, μιας και τότε είναι τα γενέθλια του πρώτου παιδιού του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, του Άρτσι. Έτσι, πολλοί υποστηρίζουν πως οι royals το έκαναν επίτηδες.

 Αλλο ένα χαστούκι του βασιλιά Καρόλου στον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ;
Όπως σημείωσαν λοιπόν πολλοί βασιλικοί θαυμαστές, η ημερομηνία της στέψης συμπίπτει με τα γενέθλια του τρίχρονου γιου του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, Άρτσι. Η διαπίστωση αυτή προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις, με ορισμένους να εικάζουν ότι η επιλογή της ημερομηνίας ήταν μια σκόπιμη προσπάθεια να κλέψουν «τα φώτα της δημοσιότητας» από τον γιο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι είναι μια «υπέροχη χειρονομία» η στέψη να πραγματοποιηθεί στα γενέθλια του Άρτσι.

Η δημοσιογράφος και βασιλική εμπειρογνώμονας Katie Nicholl δήλωσε ότι οι αλληλοεπικαλυπτόμενοι εορτασμοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια «ευτυχή σύμπτωση», λέγοντας στο Entertainment Tonight ότι η απόφαση να πραγματοποιηθεί η στέψη στα γενέθλια του μικρού παιδιού «σίγουρα δεν είναι περιφρόνηση».

«Λοιπόν, το να γίνει η στέψη στα γενέθλια του Archie σίγουρα δεν είναι σνομπάρισμα. Νομίζω ότι είναι μια πολύ ευτυχής σύμπτωση», δήλωσε στο πρακτορείο. «Προφανώς, ένας τεράστιος όγκος σχεδιασμού πρέπει να ακολουθήσει σε μια σημαντική στιγμή της Ιστορίας, όπως είναι μια στέψη, και το βασιλικό ημερολόγιο είναι γεμάτο επετείους και γενέθλια, οπότε νομίζω ότι αυτή είναι απολύτως μια από αυτές τις περιπτώσεις όπου είναι μια σύμπτωση και ελπίζω μια ευτυχής σύμπτωση».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι βασιλικοί θαυμαστές υπογράμμισαν, επίσης, ότι η ημερομηνία της επικείμενης στέψης του Καρόλου έχει ιστορική σημασία, καθώς αποτελεί φόρο τιμής στην άνοδο του προπάππου του βασιλιά, στον θρόνο. Ο βασιλιάς Γεώργιος Ε' έγινε βασιλιάς στις 6 Μαΐου 1910, ενώ η στέψη του πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου 1911.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικείμενη στέψη του Καρόλου Γ΄ ξεφεύγει ελαφρώς από την παράδοση. Οι στέψεις δεν πραγματοποιούνται παραδοσιακά Σαββατοκύριακο. Η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ Β' πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου 1953.

Όσο για το αν ο Χάρι και η Μέγκαν θα παραστούν στη στέψη του βασιλιά, είναι προς το παρόν άγνωστο, με τη Nicholl να δηλώνει ότι το ζευγάρι «φυσικά και θα λάβει πρόσκληση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight