Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Βασιλιάς Κάρολος: Τα μυστικά της τελετής στέψης του και οι ριζικές αλλαγές

Βασιλιάς Κάρολος: Τα μυστικά της τελετής...

Στόχος του βασιλιά Καρόλου είναι να δώσει τον τόνο μιας βελτιωμένης και σύγχρονης μοναρχίας στην τελετή στέψης του

Λιγότερο από μια ώρα πρόκειται να διαρκέσει η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, καθώς θα αποφευχθούν πολλές χρονοβόρες διαδικασίες που γίνονταν στις προηγούμενες τελετές και επειδή ο ίδιος θέλει να δώσει έναν τόνο μιας βελτιωμένης και σύγχρονης μοναρχίας.

Όπως αποκαλύπτει η DailyMail, ο στόχος του βασιλιά Καρόλου είναι να δώσει τον τόνο μιας βελτιωμένης και σύγχρονης μοναρχίας στην τελετή στέψης του αλλά παράλληλα να διατηρήσει λίγη από τη λαμπρότητα και τη μεγαλοπρέπεια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Έτσι, λοιπόν, η «Operation Golden Orb» (μτφ. Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα) προβλέπει ότι η τελετή στέψης του νέου βασιλιά της Βρετανίας θα μειωθεί δραματικά σε διάρκεια. Η τελετή για τη βασίλισσα Ελισάβετ διήρκεσε πάνω από 3 ώρες και η τωρινή πρόκειται να διαρκέσει λίγο παραπάνω από 1 ώρα.

Μάλιστα, δραματική θα είναι και η μείωση της λίστας των καλεσμένων, αφού η αρχική προέβλεπε 8.000 προσκλήσεις και η DailyMail αναφέρει ότι η τωρινή δεν θα ξεπερνάει τους 2.000, με εκατοντάδες ευγενείς και ηγέτες άλλων κρατών να μένουν απ’ έξω.

Παράλληλα, ούτε το dress code θα είναι τόσο αυστηρό, με τους περισσότερους να αναμένεται να φορέσουν απλά κοστούμια και όχι επίσημες στολές.

 Επίσης, χρονοβόρες τελετές που προβλέπονται από τα αρχαία χρόνια της Βρετανίας, όπως η παρουσίαση του μονάρχη με ράβδους χρυσού, πιθανότατα δεν θα γίνουν για να εξοικονομηθεί χρόνος. 

Ένα από τα άτομα που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και τον προγραμματισμό της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου είναι ο γιος του και διάδοχος, πρίγκιπας Γουίλιαμ.

«Ο κόσμος έχει αλλάξει τα τελευταία 70 χρόνια»

στέφθηκε βασίλισσα η Ελισάβετ το 1952, η τελετή βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε αυτή του πατέρα της, του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’, το 1937, η οποία είχε βασιστεί στα πρότυπα αυτής του Βασιλιά Γεωργίου Ε’ το 1911.

Όμως, πηγές του Παλατιού αναφέρουν ότι ο δούκας του Νόρφολκ, ο οποίος είναι ο εγκέφαλος της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου, έχει λάβει εντολές να προετοιμάσει μια απλούστερη, συντομότερη και διαφορετική τελετή, που αντικατοπτρίζει τον σύγχρονο χαρακτήρα της Βρετανίας.

«Ο Βασιλιάς έχει αφαιρέσει πολλά από την τελετή στέψης αναγνωρίζοντας ότι ο κόσμος άλλαξε τα τελευταία 70 χρόνια», δήλωσε στη DailyMail μια καλά πληροφορημένη πηγή του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Η τωρινή τελετή αναμένεται να έχει και την ανάλογη θρησκευτική και πολιτιστική ποικιλομορφία ενώ ο Κάρολος δεν θα ακολουθήσει το πρωτόκολλο που ακολούθησε η Ελισάβετ το 1952.

Η τελετή απαιτούσε από τη βασίλισσα Ελισάβετ να αλλάξει αρκετές στολές κατά τη διάρκειά της, όμως η πηγή του Παλατιού εξήγησε στη DailyMail ότι «ο Βασιλιάς Κάρολος είναι απίθανο να κάνει το ίδιο και κατά πάσα πιθανότητα θα προσαρμοστεί και η γλώσσα των ψαλμών και των λόγων έτσι ώστε να είναι κατανοητή σε ένα πιο σύγχρονο κοινό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight